Què és intersexualitat?

Durant els últims anys el col·lectiu LGTB ha aconseguit molts drets a Andorra. Un exemple és l’aprovació de la unió civil entre parelles del mateix sexe amb els mateixos drets que matrimoni heterosexual. Encara hi ha molta feina per arribar a la normalització total i sensibilització de la societat: aturar els actes d’homofòbia i la discriminació a les escoles, feines, en la societat en general i en el dia a dia. És molt important informar bé, i a més quan es lluita per una causa social.

L’altre dia vaig llegir com col·lectius s'anomenen LGBTI. Notícia que  em va sorprendre. Vaig recercar el significat de de les sigles LGBTI. El resultat fou: (L) Lesbianes (G) Gais (B) Bisexuals (T) Transsexuals i (I) Intersexuals. Curiosament va sorprendrem , al resultar que una sindrome  amb la qual visc cada dia, i poc coneguda a Andorra és genètica i es defineix com intersexual genèticament.

Em va  impactar que el col·lectiu que vol representar la  lluita pels drets de poder estimar lliurement amb parelles del mateix sexe i igualtat de drets, incloent la intersexualitat, quan en realitat la intersexualitat no em defineix l'orientació sexual, més ben dit  defineix  la personalitat i trets genètics i tractaments vitals com intersexual . 

Recordo que al meu entorn mèdic i social va confondre  la transexualitat amb el síndrome XXY, intersexualitat genètica. Per això vull  avui aprofitar per  aclarir que es la intersexualitat per eliminar mals entesos . 

Com es  defineix l’intersexualitat ? Primer de tot la definició d'intersexualitat  es  l’hermafroditisme, alguns síndromes genètics i malformacions al naixement són definits com intersexual a vegades poden aparèixer deformacions en els òrgans sexuals i altres anormalitats en l'ADN que defineix l'home i dona.

És molt important no confondre la intersexualitat amb la transsexualitat. La intersexualitat és una qüestió important  de salut i identitat de personalitat i gènere de la persona amb alteració genética on té que decidir el gènere que vol ser. Són temes vitals mèdics. N s’ha de  barrejar la terminologia. No estem parlant sobre orientació, ni un dret a estimar. Estem parlant de trastorns genètics, malalties rares i cap síndrome ni malaltia  defineix l’orientació sexual de la persona . Ni es una malaltia estimar una persona del mateix sexe .

es  persones  intersexuals tendeixen a no ser coneguts pel desconeixement mèdic i social. Aquestes persones viuen  sovint patologies en secret. Sovint no poden rebre l'atenció mèdica que realment necessiten pel tabú de la societat. No comparteixo la intersexualitat representada des del col·lectiu LGTB, un home amb una patologia XXY / XX / YXX /, 45 X... No hauria de ser  definida per un col·lectiu que representa la lluita pel dret d'una orientació  Gay Bisexual Transsexual. Ser Intersexual es un tema de salut i la majoria del diagnòstics són decisions difícils per l’afectat a l’hora de començar un tractament. Els col·lectius LGTB  han de  lluitar pel dret a ser acceptat i no discriminats però no han de fer d’elles un estigma. Una persona intersexual pot ser heterosexual.

L’Intersexualitat és un tabú però és una raó per començar a informar i sensibilitzar la societat sobre el que és.

Diverses malalties rares són intersexuals aquí en descric algunes : 

Hi ha persones que neixen amb ambdós sexes i han de decidir en el moment una operació crucial per sobreviure, i es una decisió dura desde molt joves. Néixer amb intersexualitat i tindre que de dependre d’una sèrie de tractaments que definiran la persona en un futur . La Veritable Síndrome Hermafroditisme 46, XX ovotesticular amb una prevalença de 1-9 / 100 000,  el Sindrome de Tunner X 45 - 46, XX amb una prevalença de 1-5 / 10 000 és una malaltia cromosòmica. Les persones Intersexuals tendeixen a ser poc conegudes  per la por a ser rebutjats  i el seu diagnòstic és complex. En el Sindrome  Klinefelter 47 XXY, la  prevalença  es de 1 a 700 dels quals afecte les persones que tenen la Síndrome són intersexual en l'ADN amb anomalies cromosòmiques , als gens que els defineixen en home o dona genèticament ,

Jo mateix soc Klinefelter, conegut també com Sindrome  XXY, però això no em fa gai . Estic a favor de la lluita pel dret a estimar un altre home lliurement sense ser discriminats , però crec que tenim que vigilar a no genera confusions i més estigma social quan es parla de drets d'igualtat i diversitat a les escoles, i societat ,  s’ha de diferenciar bé les condicions i les realitats .

Hi ha persones intersexuals genètics o físiques que són heterosexuals i es tenen que respectar. Tal com els LGTB volen ser respectats . És cert que s’ha de lluitar molt per eradicar tot tipus de discriminació i acabi desapareixen  , però amb igualtat i hem de mirar de no confondre a la societat i explicar molt bé les coses. Una cosa és l’orientació sexual, que no es una síndrome o una malaltia i l’altre cosa es una disfunció genètica que no forçosament declina l’orientació sexual de la persona.

 By: Daniel Cascon Commenge