Els accidents laborals tornen a augmentar i superen els 3.700 el darrer any

 

 

El nombre d'accidents laborals ha pujat un 3,4%. El 2017 n'hi va haver 3.721. Es tracta d´una xifra que suposa, aproximadament, nou vegades més que la mitjana de la UE. També s'ha de destacar que hi va haver un mort en accident laboral, el primer des del 2012.

En aquestes imatges, captades per una espectadora, es pot veure com uns obrers treballen en una teulada a Prada Casadet sense mesures de protecció. Tot i la perillositat d'aquesta situació, no es va haver de lamentar cap accident.

El 2017, però, s'ha tancat amb 3.721 accidents laborals, un 3,4% més que el 2016. Els sectors on se n'hi ha hagut més han estat la construcció i el comerç. Aquest nombre de sinistres representa una taxa d'11 accidents laborals per cada 100 treballadors. Una dada que és nou vegada superior a la mitjana de la Unió Europea i superior a la d'Espanya, una de les més elevades del continent.

Les dades del darrer any registren per primer cop des del 2012 una mort vinculada a un accident laboral. Es tracta d'un dels ocupants d'un vehicle que va patir un xoc frontal a la CG-3 al novembre. El cotxe que es va veure més afectat va ser la furgoneta d'una empresa en la qual viatjaven cinc operaris de la construcció.

Informa: Pere Moliné/Marc Guadilla