Afers Socials atén 89 joves en risc el 2017 un cop desplegats els programes d'ajuda

Publicado: Miércoles, 30 Mayo 2018 Escrito por Daniel Imprimir Correo electrónico

 Afers Socials va atendre l´any passat una norantena de joves en els diferents programes d´atenció i ajuda de l´àrea de Suport als joves tutelats i extutelats. 31 d'aquests ja n'havien format part l'any anterior. Els casos més greus són sis nois amb expedients civils o penals i amb problemes de conducta.

El 2017 l´àrea va atendre 89 expedients, una xifra molt per sobre del 37 de l´any anterior, el primer en què existia. El ministre ha explicat que l'augment respon al desplegament de més programes d'ajuda. Als quatre que ja hi ha, caldrà sumar-hi el Centre residencial d´educació intensiva que es farà al Solà d´Enclar i que acollirà els casos més greus. Assegura que "un cop el puguem inaugurar, si pot ser abans de final d'any o l'any que ve segur, quedarà completada la xarxa de recursos socials que els joves en situació de risc o vulnerabilitat necessiten".

Entre els programes d´ajuda disponible, hi destaca Rmoute, el pla de xoc per a joves que ja han tingut problemes amb la justícia i que a més tenen altres problemàtiques, per exemple de conducta. S'hi han acollit 6 persones.la cap d'àrea de Suport als joves tutelats i extutelats, Aurembiaix Semis, indica que han observat "una millora en la seva situació personal, en l'àmbit formatiu i de salut i estem reconduint alters aspectes de la convivència". "Hi ha un suport complementari: quatre estan a conductes addictives i un a salut mental", afegeix.

L'àrea també ha fet una prova pilot en adolescents en situació de risc menors a 16 anys, amb una quinzena de joves. La intenció és evitar que les males conductes es repeteixin i s'acabin cronificant.

Informa: Judit Pedrós
Imatges: Anna Romagosa
Locució: Jordi Lorente