El raonador del ciutadà creu que la situació dels lloguers pot esdevenir un greu problema per l'economia del país

 

 
 
 El raonador del ciutadà considera que si no es soluciona el problema de l'habitatge es posarà en perill la viabilitat econòmica del país i la vigència del sistema. Tambéafirma que és positiu que els comuns cedeixin les dades de l'impost de l'inquilinat al Governperò haurien d'implicar-se molt més a buscar-hi solucions.

Marc Vila, en una entrevista al programa "Ara i aquí" de Ràdio Nacional, ha informat que hiha empresaris preocupats perquè no poden atreure personal qualificat pel problema delslloguers. Opina que aquesta qüestió pot passar de ser un problema social a un d'econòmic i, potser, encara més greu"Això és un problema que afecta també no només la societat i la cohesió social sinó també la viabilitat econòmica i el benestar futur. Si no som capaços d'assegurar uns mínims de dignitat a les persones que venen a treballar, canviarà una mica el sistema i haurem d'anar a un altre model", assegura.

També troba bo que els comuns hagin decidit donar les dades de l'impost de l'inquilinat persaber amb més exactitud com evoluciona el lloguer. "Una de les coses que estem aconseguint, entre tots, és que fins i tot els comuns s'hi posin a treballar i facilitin les dades. I espero que més endavant tinguin un paper més actiu del que tenen fins ara, no sé si serà fent habitatges socials o promocions...", avança el raonador del ciutadà.

Finalment, ha afirmat que la gran majoria dels lloguers que es renoven experimentenpujades molt importantsFins i totafegeixn'hi ha alguna que supera el 100%.

Informa: Pere Moliné
Imatge: Anna Romagosa

Font :noticies/raonador-ciutada-creu-situacio-lloguers-pot