Diada Mundial de malalties Rares una Andorra1 DICIEMBRE 2019

 

 FALTA DE RECURSOS SOCIO SANITARIOS I PIDE AL ESTADO MAS SENSIBILACION, MEDIOS DE COMUNICACION, SOCIEDAD

ALOJADO POR MALALTIES RARES UNA ANDORRA, POR GRUP AFECTADOS Y FAMILIARES D'AFECTADOS

aquest any el nou govern andorrà haurà de reflexionar i fer que la sanitat del país estigui en aquest àmbit a l'alçada dels paísos del nostre entorn. No podem permetre que les retallades afectin a la salut dels ciutadans i que encara hi hagi molta gent que no puguin subsistir. Es necessiten més ajuts i més reconeixement pels afectats.

Els afectats per les malalties hem de fer que les nostres capacitats es puguin desenvolupar i no sentir-nos ignorats. I que el nostre dolor pugui disminuir perquè hi ha més gent que té cura de les nostres necessitats. S'ha de fer possible, i això a tot el món, que les empreses farmacèutiques investiguin més en aquest àmbit i creïn nous fàrmacs ja que ara no ho fan prou perquè no tenen rendiment econòmic.
Volem, en definitiva, que el rar sigui que en uns anys se'ns segueixi discriminant en investigacions mèdiques. I que el "normal" sigui que hi hagi més estudis mèdics i més ajuts i més formació pels cuidadors. I que el dolor dels afectats, i dels familiars i amics disminueixi perquè es tracta millor els afectats. I que el normal sigui que es lluiti més per pal·liar i vèncer les malalties rares.

 

Visto: 49