Un nou tractament elimina cèl·lules infectades amb el VIH fins ara indetectables

Publicado: Miércoles, 17 Octubre 2018 Escrito por administrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
Un dels problemes que impedeixen la curació definitiva de la sida són les cèl·lules infectades pel VIH que queden en estat latent i el sistema immunitari no pot detectar i atacar-les. És el que es coneix com a reservori viral. Aquest reservori ha estat eliminat en cinc persones infectades pel virus de la sida que van rebre un trasplantament de cèl·lules mare.

Els resultats obren la porta a possibles tractaments que acabin amb un dels problemes que impedeixen la curació definitiva de la síndrome: el reservori viral, format per cèl·lules infectades pel virus que queden en estat latent.

L'estudi ha estat codirigit per investigadors de l'Institut de Recerca de la Sida IrsiCaixa de Barcelona i de l'Hospital General Universitari Gregorio Marañón de Madrid. Els resultats es publiquen a la revista "Annals of Internal Medicine".

La base de l'estudi és el cas del nord-americà Timothy Brown, l'única persona del món que es considera curada de la sida. A Brown se li va detectar el VIH el 1995, quan estudiava a Berlín. La medicació antiretroviral que prenia aconseguia una reducció progressiva dels nivells de virus. Però el 2006 va desenvolupar una leucèmia. Després que un tractament fallés, va rebre un trasplantament de medul·la.

Un dels metges que el tractava, Gero Hütter, va pensar a triar, entre els donants compatibles, un que tenia la mutació CCR5-Delta32, perquè proporciona resistència a la infecció pel virus. El 2007 es va repetir el trasplantament i va interrompre el tractament antiretroviral.

Tot i així, el VIH es va tornar indetectable a la sang de Brown. I així segueix actualment, onze anys després del segon trasplantament. Se'l coneix com El Pacient de Berlín.

Buscar altres factors

Els autors del present estudi van pensar que hi havia altres factors, a part de la mutació que havia rebut del donant, pels quals Brown ja no presentava el VIH a la sang. Així que van triar sis persones portadores del virus que havien rebut un trasplantament de medul·la i que no tenien la mutació CCR5-Delta 32. Això va ser possible gràcies a IciStem,  un consorci internacional que ha creat una base de dades amb persones infectades pel VIH que s'han sotmès a un trasplantament per curar una malaltia hematològica.

Els sis participants havien sobreviscut almenys dos anys al trasplantament. A diferència de Brown, tots els participants van mantenir el tractament antiretroviral. Quan se'ls van retirar els fàrmacs immunosupressors per evitar el rebuig, van aconseguir la remissió de la seva malaltia hematològica.

Dels sis pacients, cinc presentaven un reservori indetectable en sang i teixits, cosa que no es produeix en persones infectades pel VIH, encara que prenguin medicació. A més, en un dels participants, els anticossos virals havien desaparegut completament set anys després del trasplantament. 

Les cèl·lules infectades pel virus que romanen en estat latent -el reservori viral- no poden ser detectades ni destruïdes pel sistema immunitari. Per això, són el factor que afavoreix la recaiguda al cap d'uns anys.

Només en un dels participants el reservori viral encara era detectable. Presentava una diferència: va rebre sang del cordó umbilical, mentre que la resta en rebien de la medul·la òssia. A més, va trigar 18 mesos a substituir totes les seves cèl·lules per les cèl·lules del donant. Aquest procés pot durar només un o dos mesos o més d'un any. Segons els autors, com més curt és aquest termini, més efectiva és la reducció del reservori.

En aquest pacient destacava una altra diferència. No va patir la malaltia de l'empelt contra l'hoste, que es produeix quan les cèl·lules del donant ataquen les del receptor. Així, els investigadors creuen que, si es pot controlar aquesta reacció,  perquè es produeixi però no sigui mortal, es podrien destruir tant les cèl·lules tumorals com les que tenen el VIH.

Pels autors, aquest estudi pot servir per dissenyar estratègies contra el VIH menys complexes i invasives, atès que el trasplantament de cèl·lules mare presenta una alta mortalitat. Només es recomana en malalties hematològiques molt greus.

El següent pas en aquest sentit serà un assaig clínic per interrompre la medicació antiretroviral en alguns d'aquests pacients i subministrar-los noves immunoteràpies. Serà la manera de comprovar si hi ha rebot viral o si el virus ha estat eradicat de l'organisme.

Font informativa:TV3 Noticies

Les negociacions entre la CASS i els fisioterapeutes pel nou conveni, lluny encara de l'acord

Publicado: Domingo, 30 Septiembre 2018 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Sense acord de moment per canviar el conveni entre la CASS i els fisioterapeutes, que rebutgen les propostes de la parapública com ara limitar les sessions amb cobertura a 10 i haver de demanar les pròrrogues a metges rehabilitadors. Els fisioterapeutes han celebrat aquesta setmana una assemblea en la qual han confirmat l´oposició a aquests canvis. Les negociacions segueixen sense dates concretes en el calendari.

Les posicions de la CASS i el Col·legi de Fisioterapeutes es mantenen inamovibles, tot i que les dues parts s'han emplaçat a presentar contrapropostes. La CASS insisteix en el fet que el límit de les sessions que el metge referent o especialista pugui receptar sigui de 10 i que les pròrrogues en els tractaments les autoritzi un metge rehabilitador. Els fisioterapeutes veuen massa inconvenients en aquest canvi.

Rascagneres assegura desconèixer d´on treu la CASS les xifres que utilitza per justificar els canvis en el conveni. Els fisioterapeutes, por contra, asseguren que es basen en la seva experiència amb els pacients.

De moment no hi ha fixada una nova data per parlar-ne amb la CASS. Mentrestant, els fisioterapeutes recorden als pacients que de moment res ha canviat.

Informa: www.andorradifusio.ad

El PS considera clau impulsar projectes de pisos socials a Andorra

Publicado: Domingo, 30 Septiembre 2018 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

El Partit Socialdemòcrata (PS) considera necessari apostar de forma ferma per impulsar projectes de pisos socials com a una actuació clau per abordar la greu problemàtica de l’habitatge que viu Andorra. Així ho ha posat en relleu el conseller general Pere López, que ha manifestat no entendre que la llei de mesures urgents presentada pel Govern no inclogui cap disposició en aquest sentit.

Davant d’això, el parlamentari preguntarà a l’executiu en la propera sessió de control, que s’ha de celebrar el dia 2 d’octubre, per aquesta important absència en el text que, suposadament, ha de servir per millorar la situació del mercat de lloguer al país.

En l’escrit tramitat aquest dijous a Sindicatura, López recorda “la situació que es viu al mercat de lloguer amb enormes dificultats per part de molta gent per trobar habitatges a un preu raonable” i que “amb l’excepció dels projectes impulsats pel comú d’Encamp a la Solana del Pas de la Casa, i el d’Andorra la Vella a Jovial –tots dos sota mandats socialdemòcrates-, al país no existeixen pisos socials, malgrat la desencertada consideració feta pel ministre Xavier Espot”.

A la vegada, posa sobre la taula “les declaracions del Raonador del Ciutadà, Marc Vila, en la seva compareixença davant la comissió de Socials del Consell General”, quan va denunciar, justament, que no hi ha habitatge social a Andorra i que la llei òmnibus ara a tràmit parlamentari no inclou cap mesura en aquest sentit.

Per tot això, el conseller general socialdemòcrata pregunta a Govern “per quin motiu no s’ha inclòs cap mesura per impulsar la construcció de pisos socials al projecte de llei de mesures urgents relatives a l’arrendament d’habitatges”.

López ha apuntat que la voluntat de la pregunta és “conèixer el parer de l’executiu en relació als habitatges socials” un cop és “pública i notòria la situació” del mercat de lloguer. A més, ha recordat el fet que “el Raonador assenyalava fa uns dies Andorra com a una excepció a nivell europeu” en aquest àmbit.

Per al conseller general del PS, projectes de pisos socials, com ara els impulsats en el seu dia pel comú d’Encamp al Pas de la Casa o el d’Andorra la Vella amb Jovial són “una fórmula realment necessària per facilitar l’habitatge assequible” però que, també, pot servir per a “la reactivació econòmica” així com per “condicionar equipaments existents o de nova construcció amb una finalitat social”.

López ha lamentat que la llei òmnibus ara a tràmit parlamentari, en canvi, no parli en cap dels seus articles i disposicions d’aquesta possibilitat. “No entenem com, dins d’aquesta problemàtica, el Govern no ha previst en aquest text, que no sembla aportar cap element rellevant, cap mesura en habitatge social”, ha comentat.

De fet, ha advertit, fins i tot s’ha arribat a parlar “d’algunes d’oposades directament” com ara la possibilitat de reducció de la cessió urbanística als comuns. El conseller general ha recordat que la llei d’urbanisme, justament, apuntava la construcció d’habitatge social com a un dels objectius de les cessions, fossin en terrenys o econòmiques.

http://lavalira.eu/?p=11122

Alrededor de 30 adolescentes de entre 15 y 19 años contrajeron el VIH/SIDA cada hora en 2017

Publicado: Lunes, 06 Agosto 2018 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Hola 

“Estaba en la cocina y mi madre me dijo que tenía que contarme algo importante. Me dijo que yo tenía VIH/SIDA. 

Recuerdo el miedo que sentí. Cuando tienes 10 años no estás preparada para morir aún”. 

Yana nació con VIH/SIDA y pasó sus primeros 3 años de vida en un orfanato.

“Al día siguiente se lo dije a una amiga y me puse a llorar. Tienes miedo de que la gente te dé la espalda solo por tu enfermedad. Conozco a una chica a la que pegaron en su colegio por tener VIH/SIDA. Te sientes en riesgo cuando lo hablas en público”.

Hoy Yana tiene 20 años y ha creado un grupo de apoyo para adolescentes, especialmente aquellos que viven con VIH/SIDA. Yana quería que esta nueva generación, los que ahora tienen 10 años, entiendan que es solo una enfermedad más. “No puedes cambiar nada pero puedes aceptarla con una actitud positiva.”

Alrededor de 30 adolescentes de entre 15 y 19 años contrajeron el VIH/SIDA cada hora en 2017, según uno de nuestros nuevos informes. De estos, dos terceras partes del total (20) eran niñas, lo que supone que cada 3 minutos, una adolescente contrae el virus en el mundo.

Solo el año pasado, 130.000 niños, niñas y adolescentes menores de 19 años murieron a causa del VIH/SIDA, y 430.000 –casi 50 a la hora– contrajeron la infección. El estigma y la discriminación provocan que los niños dejen de tomar su medicación o abandonen la escuela. 

Se trata de una crisis tanto de salud como de capacidad para actuar. En la mayoría de países, las mujeres y las niñas carecen de acceso a información, a servicios e incluso a la posibilidad de decir ‘no’ a las relaciones sexuales inseguras. El VIH/SIDA se propaga entre los más vulnerables y marginados, y deja a las adolescentes en el centro de la crisis.

Por eso en UNICEF apoyamos redes de jóvenes en todo el mundo para sentar las bases de un cambio significativo y duradero en la respuesta al VIH/SIDA.

Ayúdanos a estar siempre al lado de los niños y adolescentes más vulnerables, para que ninguno sienta que el mundo le da la espalda. Hazte socio de UNICEF >>>

 

Som com Som es dissol

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

 

Andorra es queda sense associació que representi el col·lectiu LGBTIQ. Som com Som s´ha dissolt. Aquest dijous, Dia de l'orgull gai, no hi ha cap acte previst.

L´expresident Carles Perea ha explicat que s'han trobat sense relleu. Som com Som es va reactivar el 2013 amb el lideratge de Perea i en cinc anys s'han aconseguit moltes milloresper al col·lectiu. En especial, en destaquen les unions civils, la modificació de la llei d´adopcions o la cobertura de la CASS del tractament hormonal.

Amb la creació del servei d'Igualtat, Perea ha destacat que ara hi ha una eina amb recursos per al col·lectiu. De tota manera, espera que arribi de nou un equip jove que reactivi l´associació, com van fer elles en el seu moment.

Informa: Laia Ferré Marot

Segons les fonts de lhttp://www.andorradifusio.ad/noticies/som-som-dissol

6 consejos básicos para disfrutar del sexo gay

Publicado: Sábado, 07 Julio 2018 Escrito por Administrator

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

  • El sexo es delicioso si sabemos practicarlo como se debe
  En ocasiones, solemos disfrutarlo, pero no lo suficiente. Aún podemos sacarle el mayor provecho tanto para nosotros como para el otro chico. Hay una serie de pautas que deben conocer y con las que la próxima vez sentirán que están clavados en la meritita asta bandera del placer. Se trata únicamente de algunas recomendaciones. Así que si conocen más no duden en ponerlas en práctica y comentarlas abajo para que todos aprendamos algo distinto y la próxima vez la pasemos muy bien. El sexo es más rico cuando sabemos lo que hacemos y cómo lo hacemos.
  • Olviden los estereotipos
  Si ambos creen que el que penetra es más macho y el que recibe más afeminado, jamás lo disfrutarán. Ni el chico pasivo debe renunciar a la iniciativa ni el activo debe ser el absoluto dominante. Cambiar de roles vuelve el sexo mucho más placentero. Gracias a este cambio pueden descubrir rincones en su cuerpo que resienten el placer más que otros

                Si ambos creen que el que penetra es más macho y el que recibe más afeminado, jamás lo disfrutarán. Ni el chico pasivo debe renunciar a la iniciativa ni el activo debe ser el absoluto dominante. Cambiar de roles vuelve el sexo mucho más placentero. Gracias a este cambio pueden descubrir rincones en su cuerpo que resienten el placer más que otros.

 • Tendrán tantas sensaciones que no podrán con ellas

Si siempre has preferido ser pasivo entonces es momento de que encuentres a alguien a quien le guste cambiar de roles. Como hemos dicho, se trata de descubrir nuevas sensaciones, de olvidarnos de los prejuicios y únicamente querernos debajo de las sábanas. Jugar con los dedos, o incluso juguetes sexuales, puede ayudar demasiado si se hace suavecitolentamente, como tanteando el terreno, y así calentar el boiler antes de meterse a bañar. En caso de que sí utilicen juguetes, tomen en cuenta que estos deben ser lisos y redondeados para evitar fisuras; además, no olviden el lubricante y lo más importante, la calma y el jugueteo. Otro tip que ayuda a entrar en calor es acariciar la próstata, a la cual pueden acceder insertando un dedo en el ano e ir poco a poco. Con la punta del dedo se deben hacer círculos ya dentro como si fuera un taladro, pero lentamente, todo con mucho cuidado y respeto. Si el chico así lo quiere, ejerzan más presión sin olvidarse de la lubricación. h

 • La higiene es importante

El ano no está fisiológicamente condicionado para el acto sexual, pues su función (al menos en el plano fisiológico) es dar paso a la materia fecal y desechos de nuestro cuerpo. Esto conlleva la producción y cargamento de cientos de microorganismos y bacterias cuyo contacto puede ocasionar infecciones.

 • Siempre, siempre, siempre usen condón

No hay condón que no ayude en esto. Y no solo por el contacto con el excremento, sino por el sangrado provocado por las microfisuras que se producen durante la penetración. Al no usar condón o usarlo de manera irresponsable, existe mayor riesgo de contaminación sangre con sangre, con lo que las Enfermedades de Transmisión Sexual tienen las puertas abiertas para hacer de la suyas.  

 • Cambien de posturas

Sean creativos. Mientras tengan tiempo, ganas y deseo, el mundo allá afuera no existe para ustedes. Experimenten, exploren, estén dispuestos a desearlo como si fuera la última vez que lo hagan  

 • Comuníquense

Antes de comenzar, hablen con su chico para saber qué le gusta y qué detesta, y si ambos están dispuestos al sexo anal. Este es el momento en que pueden proponerle un intercambio de roles y de este modo disfrutar entre los dos de una de las mayores cogidas de su vida.

Estas son solo algunas recomendaciones, pero mientras más exploren y se diviertan, disfrutarán realmente uno de los mayores placeres de la vida. ¡Uuuuy!

fuente: #SoyHomosensual