DAVID SUBIRÀ: «S’ha passat a una situació de llibertinatge i falta de normes»

Publicado: Sábado, 10 Junio 2017 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

 

David Subirà, al seu despatx.

Imatge : David Subirà, al seu despatx.

David Subirà és psicòleg clínic de l’Equip d’Atenció Especialitzada en Salut Mental i el dimecres i el dijous (de les quatre de la tarda a les 19.30 hores) atén els joves que s’adrecen al CRAC (Consulta Ràpida d’Adolescents en Risc). Es tracta d’un servei gratuït que està en funcionament des de l’any passat i que està obert a joves de 12 a 30 anys de totes les parròquies. / Per ESTEFANIA GRACIA

–Quins joves atén el CRAC?
–Al CRAC pot assistir qualsevol jove de 12 a 30 anys que tingui algun tipus de malestar psicològic o psiquiàtric, així com qualsevol jove que vulgui fer només una consulta, sigui de la parròquia que sigui. Poden venir sense demanar cita prèvia, poden fer una trucada o venir directament.

–Quines problemàtiques s’han tractat durant el primer any del CRAC?
–Durant l’any passat les problemàtiques que més es van tractar van ser les relacionades amb els trastorns de conducta, el consum de substàncies tòxiques i, puntualment, vam atendre algun cas relacionat amb trastorns psiquiàtrics més greus.

–Quins serien aquests trastorns psiquiàtrics més greus?
–Per exemple, l’any passat vam atendre un cas de trastorn obsessiu i algun de trastorn de la personalitat.

–Totes aquestes problemàtiques encaixen amb les que es denoten en els països veïns?
–Sí, totalment. Són problemàtiques que estan dins del que seria l’esperat en la nostra societat occidental, per tant, no són només d’Andorra.

–Quants joves ha atès el CRAC durant el 2016?
–Hem fet 52 intervencions amb 16 joves, és a dir, s’ha vist més d’una vegada a cada jove. I del total d’atesos, vuit es van haver de derivar al Servei de Salut Mental i sis pel consum de substàncies.

–Què entenem per intervencions?
–Són trobades de valoració amb possibles derivacions. També es fa un intent de contenció emocional de la situació.

–Si s’ha de fer un seguiment dels joves, qui el fa?
–El seguiment ja el passa a fer l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. També ens hem trobat amb situacions de problemàtiques socials i, en aquests casos, normalment derivem els joves als serveis socials.

–De quins problemes socials estem parlant?
–Sobretot problemes familiars, com maltractaments.

–I casos d’assetjament escolar, n’heu tractat?
–Sí, un parell. La veritat és que darrerament és una de les problemàtiques principals. Potser no hi ha més casos, però sembla que la societat s’està conscienciant més i està més sensibilitzada amb el tema, per tant, ho denuncia més. L’assetjament escolar és un tema important, perquè no només afecta el jove durant la seva edat infantil, sinó que també el pot afectar a nivell maduratiu i de com es troba emocionalment durant l’edat adulta. Els que han patit assetjament solen tenir problemes d’interacció un cop ja són adults, perquè es troben molt insegurs i reticents al contacte social, doncs l’assetjament acaba sent un trauma.

–És cert que l’assetjament apareix cada vegada més aviat?
–Sí, cada cop es veuen més casos amb joves d’11 i 12 anys, i alguns fins i tot més petits.

–Per què creu que és així?
–Va una mica en relació al que dèiem abans, no és que hi hagi més casos, sinó que cada cop estem més sensibilitzats i cada cop es denúncia més. Tot el sistema educatiu i sanitari està més pendent i, per això, potser es veuen casos abans, perquè hi ha més conscienciació.

–Qui ha denunciat els casos d’assetjament que s’han tractat des del CRAC?
–Les mateixes víctimes. Els joves han decidit denunciar-ho o senzillament parlar del tema. I a partir d’aquí, es posen en marxa els mecanismes necessaris per poder esmenar la situació.

–Quins són aquests mecanismes?
–Un tractament psicològic del menor agredit i posar en marxa el protocol d’assetjament escolar, que tenen totes les escoles. Depenen de l’assetjament, l’escola ha d’actuar per intentar reduir la situació. I per sort, aquest país té un protocol molt eficaç.

–Només s’actua amb les víctimes, o també es tracta als agressors?
–Amb els dos. En el cas de l’agressor, s’han de veure una sèrie de factors; com si és un jove amb història d’haver estat assetjat escolarment, les característiques de la seva personalitat o si és capaç de treballar amb la seva capacitat empàtica. Per veure com se sentiria ell si estigués en el cas de la víctima. Perquè a vegades són joves molt impulsius o que tenen problemàtiques familiars, i no es paren a pensar quines conseqüències tenen els seus actes sobre les altres persones.

–És curiós veure com un jove que ha patit assetjament i sap com de malament ho passa la víctima acaba sent l’agressor.
–Això és perquè acaben repetint els patrons. Han patit assetjament i guarden certs índoles d’agressivitat i irritabilitat i, precisament, projecten aquests sentiments cap als altres. La ràbia és un sentiment molt desagradable.

–Quina importància té que la gent no faci la vista grossa en aquests casos?
–La conscienciació és molt important, ja no només dels nens, sinó també dels pares. Perquè l’assetjament escolar té unes conseqüències molt greus en l’estructuració de la personalitat de la víctima, a banda dels problemes d’interacció social que poden sorgir en un futur, en el moment de les agressions el jove pot patir ansietat, atacs de depressió, idees de suïcidi...

–En els casos extrems, es tracta a les víctimes amb medicaments?
–Si els símptomes són evidents i greus, s’intenta posar solució amb algun tractament farmacològic, sobretot si el jove té pensaments d’autolesionar-se o de suïcidi, són idees molt greus i que s’han d’intentar frenar.

–Un altre àmbit que tracten des del CRAC és el consum de substàncies tòxiques. Ha augmentat aquesta problemàtica en els darrers anys?
–Tenim la sensació que l’inici del consum es produeix abans. He vist joves d’11 o 12 anys que ja estan consumint cànnabis. Bàsicament, és la droga més consumida, a banda de l’alcohol. Precisament, l’alcohol és una substància que socialment està acceptada i que no se l’hi dona tanta importància, però el seu consum també és molt nociu.

–Quins problemes causa l’alcohol en un jove d’11 o 12 anys?
–A part dels problemes que pot provocar en el sistema nerviós, que en aquestes edats es troba en època de creixement, l’alcohol pot provocar desestabilitzacions en l’estat d’ànim, ansietat, depressions i el que correspon a una adició, com irritabilitat.

–Imagino que l’alcohol també pot provocar seqüeles.
–Sí. L’addicció pot comportar que quan el jove sigui més gran es trobi amb problemes agreujats. El mateix passa amb el cànnabis, socialment es considera una droga tova, però té moltes conseqüències a nivell del sistema nerviós central. Està demostrat que mata neurones i que desperta gens psiquiàtrics que poden estar dormits i que poden provocar psicosis, ansietat i problemes de depressió.

–En els casos de consum, com s’actua amb els joves des del CRAC?
–Sobretot, conscienciant-los de les conseqüències que té a nivell fisiològic i psicològic. I en el cas que el menor tingui certa consciència de problema, es deriven a la Unitat de Conductes Addictives (UCA).

–En aquests casos, també són els mateixos afectats els qui venen al CRAC en busca d’ajuda?
–Normalment, són ells mateixos, però també hem visitat alguns pares que han vingut perquè el seu fill tenia problemes en aquest àmbit. També se’ns deriven molts joves des de La Central, els mateixos educadors detecten la problemàtica i els deriven.

–Hi ha assistència a les famílies dels joves?
–Sí, jo mateix he parlat amb les famílies i se’ls hi fa un acompanyament. A més, quan s’ha d’actuar amb un menor sempre demanem el consentiment familiar. El primer que fem és una xerrada, però quan s’ha d’actuar més enllà amb tractament psicològic o farmacèutic, es parla amb la família i es demana el seu consentiment.

–A vegades n’hi ha prou només amb una xerrada?
–Sí. Depèn una mica dels casos, però n’hi ha que amb dos o tres trobades amb el menor per parlar ja n’hi ha prou. Hi ha joves que han vingut per preguntar dubtes sexuals o d’estudi, no tot són problemàtiques greus.

–En relació als problemes de conducta, a què es deuen?
–Bàsicament, a l’entorn familiar. Normalment són famílies desestructurades, amb problemes socials. També hi ha factors genètics i ambientals, però, en general, l’estructura de la família influeix molt.

–En aquests casos, com s’actua?
–La primera decisió mai ha de ser treure la família de l’entorn del jove. Sempre s’ha d’intentar actuar dins de l’entorn i posar-hi solució.

–En general, preocupa el futur dels joves?
–Hi ha la sensació que en la societat actual s’ha passat de posar molts límits i moltes normes a una falta de límits i normes. Aquesta falta porta a que apareguin problemes a nivell de comportament força importants. S’ha passat a una situació de llibertinatge. És dona molt més un excés de falta de normes. També ha influït molt les problemàtiques de conciliació familiar, els pares han de treballar i molts no poden dedicar el temps suficient als seus fills, i això també influeix.

–Hi ha intencions d’augmentar el CRAC?
–La idea és continuar oferint el servei i en algun moment s’ha plantejat la possibilitat d’ampliar a altres punts joves. La idea general és que els joves puguin venir i ser escoltats sense que les seves famílies hagin de fer-ne la seva derivació a Salut Mental, perquè com hem comentat, en ocasions només són dubtes o amb una o dues intervencions n’hi ha prou, i també és important que els joves tinguin un lloc on anar.

font informativa : www.elperiodic.ad

¿Qué porno miran ellas?

Publicado: Sábado, 20 Mayo 2017 Escrito por Admistrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Está claro que a las mujeres también les gusta. ¡Ahora sabemos qué buscan!

La información es poder y, cuanta más posees, mejor dominas el contexto en el que te mueves. Esto sucede a todos los niveles, hasta en los más lúdicos. Te lo decimos a raíz de un estudio de PornHub, una web dedicada a los vídeos porno, que cuenta con 60 millones de visitas diarias... de las cuales un 24% son mujeres.

Este site tiene un montón de información interesante sobre los hábitos de ellas: saben muy bien a qué juegos sexuales le echan el ojo las mujeres a través de la pantalla.

¿Sabías que una española suele invertir una media de 8 minutos y 41 segundos por visita? Te pasamos algunas de las conclusiones de sus datos para que los tengas en cuenta a la hora de proponer una peli de viernes noche a tu chica; o les puedas sacar provecho si estás de viaje... que, por lo visto, la geografía también modela sus gustos:

· La mayoría de las mujeres del continente americano disfrutan mirando la categoría lésbica. Cosa en la que también coinciden las mujeres de Occidente, incluyendo Europa y Australia. Dos mujeres –o más– interactuando piel contra piel parece estimular sus deseos más íntimos...

· En España en concreto, además de actuaciones lésbicas, también son muy buscadas las interpretaciones con maduritos y maduritas ("mature"). ¿Será por aquello de que gallina vieja hace buen caldo?

· Matices europeos: las mujeres alemanas y turcas buscan vídeos sexuales con actores o actrices de apariencia adolescente en la categoría "teen"; mientras que en la República Checa prefieren el "female friendly": porno pensado especialmente para chicas, donde cobran más importancia los prolegómenos o la figura masculina.

· Siguiendo en nuestro continente, a las de Serbia y Macedonia les va el porno con interpretaciones de maduritos y maduritas. Gente con experiencia.

· Rusia, Ucrania y Bielorrusia, tienen ya a un sexo más subido de tono y algo más duro, sus mujeres inician sus búsquedas por la categoría "anal". En Kazajistán, también son muy literales y dirigen su interés a la categoría "gran pene" ("big dick").

· Las féminas de África, en cambio, dirigen sus búsquedas a la categoría "ébano". Barren para casa y les va más el rollo con figurantes de piel oscura.

· Las mujeres del Este Asiático se interesan por el Hentai, dibujos animados manga con perversiones de todo tipo; mientras que en el Sureste ellas buscan en la categoría de sexo adolescente.  En el sur del continente ya optan por la categoría lésbica.

· En Hispanoamérica, tanto Brasil como Argentina también destacan las visualizaciones de vídeos del género “shemale”: transexuales con pechos y pene. Por su parte, en México ellas también quieren ver Hentai.

Informa:http://www.menshealth.es/

Dormir desnudo es muy bueno para la salud

Publicado: Martes, 02 Mayo 2017 Escrito por Admistrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

LOS BENEFICIOS DE DORMIR DESNUDO SON AL MENOS CUATRO, ASÍ QUE DEJA EL PIJAMA EN EL CAJÓN, PORQUE DORMIR SIN NADA ES BUENO, ESTÁ DE MODA Y ES SEXY.

No hay imagen más sexy que un hombre durmiendo desnudo entre sábanas que dejan entrever lo que dicen que es pecado. Pero pocas veces vemos esa imagen, en nuestra vida real solemos cambiar las sábanas por edredones y la desnudez por una camiseta vieja y unos pantalones de pijama, o unos slips en su alternativa más erótica.

Pero debemos dejar atrás tanta tela, porque dormir desnudo tiene muchas ventajas y es lo mejor para nuestra salud. Atentos a estos cuatro beneficios que nos da el dormir como Dios nos trajo al mundo:

  1.  Dormirás mejor

Nuestro cuerpo baja su temperatura mientras dormimos, y esto beneficia a la calidad del sueño. Al llevar pijama, el cuerpo se mantiene caliente y no logra la temperatura óptima, y esto puede producir estrés e inquietud. Sin embargo, al dormir desnudo la piel permite que la temperatura se autorregule sin problemas.

Leer más: Dormir desnudo es muy bueno para la salud

Existen dos tipos de penes, los de sangre y los de carne

Publicado: Lunes, 27 Marzo 2017 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

CUÁNTAS VECES HEMOS COMPARADO YENDO EN BAÑADOR NUESTRO PAQUETE CON EL DE OTROS HOMBRES, SACANDO CONCLUSIONES ERRÓNEAS Y CAUSANDO COMPLEJOS INNECESARIOS. HACER COMPARACIONES CUANDO LOS PENES ESTÁN FLÁCIDOS NO ES BUENA IDEA.

Existen dos tipos de pene: los de sangre y los de carne. Pueden tener distinto tamaño en estado de reposo pero cuando llega la erección, ambos se encuentran en igualdad de condiciones.

A muchos nos ha pasado que en las duchas del gimnasio nos hemos fijado en los miembros de otros hombres y hemos visto evidentes diferencias (en el caso de que permanezcan en estado de flacidez). Pero es posible que las conclusiones a las que llegamos sean erróneas: puede que erectos sean muy parecidos. Esto se debe a la existencia de dos tipos de penes.

El falo es un órgano cavernoso que responde a los estímulos sexuales llenando de sangre las cavernas, de ahí su aumento de tamaño y rigidez. En el caso del pene de sangre, las paredes cavernosas son más estrechas lo que lleva a unos depósitos de sangre más grandes o más numerosos. El pene de carne dispone de menos depósitos o estos son más pequeños, las paredes cavernosas son más anchas que las del pene de sangre. Esta es la causa por la que son tan distintos los penes en reposo.

El pene de carne es de gran tamaño en reposo y al excitarse no crece demasiado. Y lo que ocurre con el pene de sangre es que este mide poco en estado de reposo y, sin embargo, al estar en erección aumenta bastante.Pero también puede darse el caso de que un pene grande en reposo tenga numerosos y anchos depósitos de sangre que hacen que crezca mucho; o que un falo pequeño crezca poco debido a la estrechez de dichos depósitos o cavernas.

Por lo tanto, para no originar complejos innecesarios, lo mejor es dejarse de miraditas en los vestuarios para hacer comparaciones (mejor centrarse en otro tipo de miradas).

POR: JUAN PABLO MANZANO GÁLVEZ

Fuente: http://shangay.com

    

 

Día Mundial del Sueño, cinco consejos para descansar bien

Publicado: Viernes, 17 Marzo 2017 Escrito por Administrator

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

EN SHANGAY.COM TE DAMOS ALGUNOS CONSEJOS PARA DESCANSAR BIEN POR LAS NOCHES. ESTE VIERNES 17 DE MARZO ES EL DÍA MUNDIAL DEL SUEÑO Y QUEREMOS QUE COJAS BUENOS HÁBITOS PARA QUE APROVECHES AL MÁXIMO CADA DÍA.

Este viernes 17 de marzo se celebra el Día Mundial del Sueño. Para que descanes bien y le saques provecho al fin de semana como se merece, en shangay.com te damos 5 consejos para conciliar el sueño por las noches.

Leer más: Día Mundial del Sueño, cinco consejos para descansar bien

Crisis de Refugiados en Europa-Cruz Roja atendió a 16.000 solicitantes de asilo y refugiados en 2016

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
  • Las nacionalidades más comunes de las personas atendidas por Cruz Roja son sirias, ucranianas y venezolanas.
  • En relación al Programa de Reubicación y Reasentamiento de personas solicitantes de asilo y refugio desde Grecia, Italia, Líbano y Turquía, la Organización Humanitaria ha atendido 

Cruz Roja Española intensifica su intervención con personas refugiadas dentro y fuera de nuestro país. En España, el objetivo principal de la intervención es la acogida e integración de las personas solicitantes de asilo en nuestra sociedad. Cruz Roja cuenta actualmente con 1.513 plazas de acogida en 39 provincias, lo que supone que ha triplicado su capacidad en los últimos meses, siendo el porcentaje de ocupación de más de un 90%. Se espera poder ampliar esta red hasta las 1.700 plazas este año. Las nacionalidades más comunes de las personas atendidas por Cruz Roja en el último semestre son sirias, ucranianas y venezolanas. Un 27% de los atendidos son menores de 18 años.  

Leer más: Crisis de Refugiados en Europa-Cruz Roja atendió a 16.000 solicitantes de asilo y refugiados en 2016