Pride Andorra Love is Love

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

La circulació a l’avinguda Príncep Benlloch serà únicament de pujada en direcció Centre Ciutat a partir del dilluns 13 de maig

Publicado: Domingo, 12 Mayo 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
El plànol que informa de les obres a Príncep Benlloch.
El plànol que informa de les obres a Príncep Benlloch.
 
Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú d'Andorra la Vella

Les obres d’embelliment de l’avinguda Príncep Benlloch començaran el proper dilluns 13 de maig, i comportaran canvis en la circulació durant un període de dos mesos i mig (es preveu que els treballs estiguin enllestits el 2 d’agost). El trànsit provinent del sud podrà circular en direcció al Centre Ciutat a través de l’avinguda Príncep Benlloch mentre durin les obres. La via, actualment de doble sentit, passarà a ser de sentit únic de pujada. Així doncs, els vehicles que es vulguin desplaçar en direcció a Santa Coloma des del Centre Ciutat podran fer-ho o bé a través del carrer Prat de la Creu, o bé circulant pel carrer Ciutat de Valls.

Mentre durin els treballs, es traslladen provisionalment dues parades d’autobús en sentit sud. D’una banda, la parada situada a Clara Rabassa, que es mantindrà únicament per al bus comunal i que es dirigeix cap al carrer Ciutat de Valls, quedarà anul·lada per al servei de transport regular i el bus escolar. Els usuaris tindran com a alternativa les parades situades a la plaça Guillemó i a l’avinguda Príncep Benlloch, 1-3 (a escassos metres del comú).

L’altra parada afectada és la de l’Stela, en sentit sud. L’alternativa per als usuaris, en aquest cas i mentre durin les obres, és la parada Roureda de Sansa (hotel President).

El comú s’ha coordinat amb l’àrea de Mobilitat i el servei de transport escolar per informar dels canvis que afectaran el trànsit i el bus escolar a partir del proper dilluns, que són conseqüència dels treballs de remodelació de l’avinguda Príncep Benlloch i que consistiran a eixamplar les voravies (la mitjana que s’aconseguirà és de 2,5 metres a banda i banda), a millorar l’enllumenat, a instal·lar contenidors soterrats i passos de vianants elevats per pacificar el trànsit (la zona passarà a ser de 30 km/h), a banda de col·locar punts d’estacionament de rotació amb un període màxim de 30 minuts per afavorir l’activitat comercial, i una àrea d’aparcament per a motos i una altra de càrrega i descàrrega.

L’embelliment també contempla una nova connexió amb els carrers adjacents i que se suma a la de l’ascensor públic i les escales de la Quirola que es van obrir l’any passat. Es tracta de l’adequació d’una nova àrea pública a la zona del Pui, que s’unirà amb l’avinguda Príncep Benlloch i que preveu un nou espai públic ampli i una petita zona verda.

A més, amb la intenció de donar més activitat al barri, properament es traslladarà el departament de Social, que actualment està situat als baixos de l’edifici comunal de noves dependències, a un local de Príncep Benlloch número 59.

Escrit per: 
Redacció / Foto: Comú d'Andorra la Vella 
 

Demòcrates és optimista pel govern de coalició després dels primers contactes

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Demòcrates prioritza un govern de coalició per garantir l'estabilitat en aquesta legislatura. El seu líder, Xavier Espot, es mostra optimista per aconseguir-hoAssegura que ja sigui dins d'un executiu o des del Consell General ha vistpredisposició en LiberalsTerceravia i Ciutadans Compromesos per assolir enteses en temes cabdals i que espera un PS fent una oposició vehement. La formació tambéha avançat que Roser Suñé és l'aposta per a la Sindicatura.

"La nostra prioritat és un govern de coalició. Treballem i seguirem treballant en aquest sentit". Amb aquesta claredat s'ha expressat Xavier Espot a la recerca d'aliances que atorguin estabilitat i governabilitat per als quatre anys vinents. No té de moment cap suportexplícit per a la investidura, però després d'una primera ronda de contactes s'ha mostratoptimista amb vista a poder tancar acordsmillor si és dins d'un governsi no, en el si del Consell General. Assegura que veu predisposició de Liberals, Tercera Via i CiutadansCompromesos. "Veure que tenim aquest espectre de tres formacions polítiques que, com a mínim, obren la porta a la governabilitat i l'estabilitat, ens reconforta i ens infon optimisme. Vol dir que hi ha diverses formacions polítiques que estan disposades a fer prevaldre l'interès general", considera Espot.

El primer termini el marca el Consell constituent de dijousamb l'elecció de la Sindicatura. I Demòcrates està obert a compartir-la sense tancar-se a cap combinacióAixò sí, RoserSuñé és d'inici la seva candidata a síndica general. Ha revelat també que Terceravia no aspira a càrrecs l'òrgan rector del Consell: "el senyor Pintat va dir molt clarament que ell no volia participar de la Sindicatura, perquè considerava que amb quatre consellers, des del seu punt de vista, ell no tenia dret a cap càrrec, ni tan sols una secretaria de Sindicatura, i per tant va tancar la porta a aquesta possibilitat".

Espot ha indicat que veu un tarannà de confrontació en el PS i considera que exercirà una oposició vehement després de les darreres declaracions de Rosa Gili a "La Rèplica". Elssocialdemòcrates han tancat aquest dijous la seva ronda de contactes, en reunions ambTerceravia i CC.

Informa: David Domingo
Imatges: Anna Ginestà

 

El negoci de prostitució desmantellat a Fiter i Rossell s’havia iniciat a la Massana

Publicado: Martes, 23 Abril 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
Una de les línies telefòniques contractades per la meretriu va portar els investigadors a un edifici de l'avinguda del Ravell de la Massana.. ARXIU
Una de les línies telefòniques contractades per la meretriu va portar els investigadors a un edifici de l'avinguda del Ravell de la Massana. | ARXIU

T. S.

El negoci de prostitució que la policia va desmantellar a finals de març en un pis de l’avinguda Fiter i Rossell d’Escaldes s’hauria iniciat en un domicili de l’avinguda del Ravell de la Massana. Així ho considera la policia, que no ha pogut aclarir, però, en quin moment l’activitat sexual va passar d’un immoble a l’altre. El que sí que sembla clar és que tots els moviments relacionats amb la suposada xarxa s’haurien acreditat en el pis prostíbul escaldenc.

La dona ucraïnesa empresonada per establiment i afavoriment de la prostitució tindria contractades amb Andorra Telecom almenys tres línies telefòniques. Una d’elles, fixa. Aquesta línia, segons s’hauria acreditat, estava instal·lada en un pis de l’edifici La Solana de l’avinguda massanenca del Ravell. De fet, la policia també hauria trobat durant els escorcolls realitzats quan va esclatar l’operació, el 27 de març, una factura de Nord Andorra en relació als consums d’energia del mateix habitatge. 

Segons ha pogut saber l’Altaveu, els investigadors van tenir en el punt de mira l’habitatge massanenc, però de seguida van traslladar l’activitat investigadora cap a Escaldes, d’on han obtingut imatges fixes i enregistraments videogràfics de l’entrada i sortida de clients. De fet, va ser en el pis de Fiter i Rossell en el qual van accedir aprofitant l’arribada de la noia que hi exercia la prostitució. Es tractava d’una noia ucraïnesa que feia quinze dies havia arribat al Principat procedent de Saragossa i que ha estat considerada, més enllà de testimoni judicial, víctima del tràfic d’éssers humans.

La meitat del que es cobrava per servei se’l quedava la meretriu i l’altra meitat, la noia que es prostituïa, que malgrat poder entrar i sortir lliurament de l’habitatge havia d’estar sempre disponible

La noia hauria explicat que l’endemà mateix que esclatés l’operació judicialitzada tenia previst tornar cap a la capital aragonesa. Tenia les claus del pis prostíbul de Fiter i Rossell i en podia sortir i entrar lliurement. Ara, havia d’estar sempre disponible perquè la dona ara empresonada li podia enviar clients en qualsevol moment i en període de temps relativament curt. D’una mitja horeta. Era la processada la que gestionava tota la relació amb els clients, que es comunicaven per telèfon. Molt sovint per missatges de WhatsApp.

També la relació entre la dona que es prostituïa i la meretriu es feia per missatgeria telefònica. La ‘madame’ li enviava els clients. Li explicava una mica el perfil de l’home en qüestió, l’hora que havia concertat la cita i la durada que havia de tenir el servei. La prostituta comunicava a la meretriu l’inici i el final del servei i si hi havia hagut alguna incidència. No anava gaire més enllà dels bars que queden a tocar de la zona on hi havia el pis prostíbul. El tracte era que el 50% del que cobrava per servei se’l quedava la meretriu i l’altra meitat, anava per a la dona que es prostituïa. De la manutenció al marge de l’allotjament se n’havia de fer càrrec la interessada.

El pis prostíbul

El pis de Fiter i Rossell, segons la policia, estava clarament destinat a l’activitat sexual, amb dos llits de matrimoni en els dos extrems de l’habitatge i separats per un passadís i una cortina. L’ambient lumínic que presentava el pis era, segons la inspecció que al seu dia van fer els investigadors, “clarament per mantenir la privadesa i la intimitat” dels clients. L’activitat sexual, malgrat que habitualment només hi havia una noia fixa al pis, es podia dur a terme simultàniament en els dos llits. Constaria que hi va haver dies o èpoques o serveis concrets en què van coincidir dues o més noies que es prostituïen.

Hi havia una caixa de mocadors buida on els clients hi dipositaven propines si ho creien convenient i també dins d’un armari encastat s’hi van trobar “multitud d’objectes” encarats, segons els investigadors, a l’activitat sexual o, almenys, a realitzar els serveis i/o fantasies que eventualment podien sol·licitar els clients: disfresses, consoladors, temporitzador, gels o preservatius.

Informa: /www.altaveu.com

‘Fridays for Future Andorra’ retira més de dos-cents quilos de brossa de la Comella

Publicado: Martes, 23 Abril 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Una vintena d’integrants i simpatitzants del moviment ecologista juvenil internacional duen a terme una acció de sensibilització i neteja a l’entorn del berenador d’Andorra la Vella

 
 

Altaveu

Una vintena d’integrants i col·laboradors de ‘Fridays for Future (FFF) Andorra’ han retirat dels entorns, especialment boscosos, del berenador de la Comella, més de dos-cents quilos de brossa. Durant quatre hores els joves simpatitzants del moviment ecologista juvenil han estat recollint tota mena d’objectes i residus en la primera acció de sensibilització i neteja que duen a terme sobre el terreny.

Els joves de FFF Andorra han acabat recollint 28 quilos d’envasos, més de 21 de vidre, 52 quilos de ferralla, 49 quilos de rebuig… també han recollit 12 quilos d’amiants, una roda i diverses peces o restes d’automòbils abandonats fins a fer un pes de més de 13 quilos més. Han arreplegat claus fins a fer-ne gairebé 20 quilos o mig quilo de burilles. Material de fusta (8 quilos), alumini (2,5), paper i cartró (9) o tres litres d’oli també han acabat eliminant-se de la zona.

Un dels promotors de la iniciativa i impulsor del moviment juvenil al Principat, Mateu Bracque, ha afirmat després de la jornada de neteja que “veiem que realment tenim un problema molt gran de concienciació ciutadana, veiem que la gent no té respecte dels espais públics”. I han demanat “als privats i a les institucions públiques que es tingui respecte de la cosa més valuosa que tenim, és a dir, el nostre planeta”.

La FAAD demana la codificació del certificat de discapacitats

Publicado: Martes, 23 Abril 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

 

Ocultar el certificat de discapacitat el menyscabament que pateix una persona és una de les reclamacions que la FAAD fa uns mesos ha posat sobre la taula del Ministerid'Afers Socials. La idea és protegir la intimitat de la persona en un país petit on, tal com denuncia l'organització, el boca-orella és molt perjudicial.

Quan una persona ha de mostrar el certificat de discapacitat a una empresa o entitat pública ensenya, a ulls de tothom, el grau i quina discapacitat té. Un gest que per a molts és violent i envaeix la intimitat personal. És per això que la Federació Andorrana d'Associacions amb Discapacitat ha demanat al Ministeri d'Afers Socials la codificació del certificat, per evitar aquestes situacions.

Amb les eleccions pel mig i la dimissió de l'aleshores ministre, Xavier Espot, ha deixat el tema en espera. Tot i això, fonts ministerials han assegurat a l'entitat que un cop celebrats els comicis i un cop hi hagi nou titular del ministeri la problemàtica es resoldrà i s'atendrà la demanda de la FAAD. Un fet que des de l'associació es valora molt positivament.

En una altra línia d'actuació, l'organització ja treballa per presentar una nova targeta pròpia de la federació que doni cobertura a tots els afiliats de les vuit entitats associades amb avantatges econòmics en entitats públiques i privades. La idea és presentar-la aquest proper 25 d'abril coincidint amb la 1a gala solidària del Dia nacional de les persones amb discapacitat.

Informa-Imatge: Agència ANA

La remodelació de l’avinguda Príncep Benlloch de la capital s’iniciarà al maig El projecte preveu l’eixamplament de les voravies, una nova àrea pública a la zona del Pui, canvis en l’enllumenat, contenidors soterrats i zones d’estacionament de 30 minuts

Publicado: Sábado, 13 Abril 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
La cònsol major, Conxita Marsol, exposant el projecte als veïns.. TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA
La cònsol major, Conxita Marsol, exposant el projecte als veïns. | TONY LARA / COMÚ ANDORRA LA VELLA

Altaveu

El projecte d’embelliment de la zona de l’avinguda Príncep Benlloch es començarà a executar al maig. La remodelació, que té per objectiu potenciar l’avinguda i els carrers adjacents, es planteja a partir de les demandes d’un sector important de propietaris i comerciants del barri. La majoria comunal d’Andorra la Vella ha exposat els treballs a realitzar durant una trobada amb els veïns i comerciants.

Entre d’altres, tal com va detallar la cònsol major, Conxita Marsol, la reforma preveu l’eixamplament de les voravies (la mitjana que s’aconseguirà és de 2,5 metres a banda i banda), canvis en l’enllumenat (entre d’altres, s’incorporarà llum LED a la voravia), la instal·lació de contenidors soterrats, passos de vianants elevats per pacificar el trànsit (la zona passarà a ser de 30 km/h), punts d’estacionament de rotació amb un període màxim de 30 minuts per afavorir l’activitat comercial, i una àrea d’aparcament per a motos i una altra de càrrega i descàrrega

L’embelliment també contempla una nova connexió amb els carrers adjacents i que se suma a la de l’ascensor públic i les escales de la Quirola que es van obrir l’any passat. Es tracta de l’adequació d’una nova àrea pública a la zona del Pui, que s’unirà amb l’avinguda Príncep Benlloch i que preveu un nou espai públic ampli i una petita zona verda. 

A més, amb la intenció de donar més activitat al barri, properament es traslladarà el departament de Social, que actualment està situat als baixos de l’edifici comunal de noves dependències, a un local de Príncep Benlloch número, 59. Els assistents a la reunió, que es va fer dijous a la nit, comerciants i propietaris de l’avinguda Príncep Benlloch, van acollir les propostes, segons el comú, de manera positiva.

Informa:

Preparen una denúncia contra Xavier Espot per corrupció i prevaricació

Publicado: Viernes, 05 Abril 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Un cop passades les eleccions del pròxim diumenge dia 7, hi ha preparada la presentació d’una denúncia judicial contra l’exministre d’Afers Socials, Justícia i Interior i candidat a cap de govern de Demòcrates per Andorra (DA), Xavier Espot, per, entre d’altres, els presumptes delictes de corrupció i prevaricació.

Segons ha pogut saber LA VALIRA de fonts jurídiques andorranes, aquesta denúncia ja fa dies que està redactada, però s’ha decidit posposar la seva presentació a la Batllia per tal de no “fer mullader” i no alterar la lliure voluntat dels votants andorrans en aquests decisius comicis.

Aquesta denúncia està relacionada amb l’episodi que es va produir la matinada del 6 de febrer del 2011, quan una patrulla de la policia va confiscar droga (cocaïna i amfetamines) en l’interior d’un cotxe Volkswagen Golf estacionat prop del club-discoteca Buda, en el qual hi havia l’actual candidat de DA, en companyia del seu amic Fabrice Mezy.

La situació va ser especialment crítica pels policies actuants, ja que Xavier Espot era, en aquells moments, batlle (jutge) en exercici i el seu pare era el ministre d’Afers Exteriors i Relacions Institucionals del govern que encapçalava Jaume Bartumeu.

TENSIÓ ALS DESPATXOS DE LA POLICIA

Com bé sabia l’aleshores batlle Xavier Espot, l’article 284 del Codi Penal andorrà vigent establia el següent: “El consum, la introducció o la possessió de droga tòxica per al consum propi s’ha de castigar amb pena de presó fins a un any o d’arrest. El tribunal pot imposar, a més, pena de multa fins a 1.200 euros”.

Aquesta confiscació de droga va aixecar una forta tensió en les dependències del Cos de Policia, atesa la identitat “altament sensible” d’un dels implicats, Xavier Espot,  batlle i fill de ministre. Fonts policials coneixedores dels fets d’aquella matinada han explicat a LA VALIRA que l’atestat d’aquest episodi delictiu que, finalment, es va lliurar a la Batllia no  coincideix amb allò que realment va passar al Volkswagen Golf i que el text va ser “cuinat” expressament per deixar de banda Xavier Espot de qualsevol responsabilitat penal.

XAVIER ESPOT ES VA FER L’ORNI

L’atestat d’aquesta confiscació de droga, publicat en exclusiva per LA VALIRA el 26 de juliol de l’any passat, deia el següent:

 “A Escaldes-Engordany, el 6 de febrer del 2011, els agents de Policia, titulars dels carnets professionals número XXX i XXX, de l’Àrea de Seguretat Pública i Proximitat Ciutadana exposen que:

 En data d’avui, vers les 03:15 hores, efectuant servei de patrulla prevenció de locals nocturns, circulant per l’Av. Salou d’Andorra la Vella, a l’alçada de l’estadi Comunal, hem vist un vehicle estacionat marca Volkswagen Golf matrícula del Principat GXXXX amb dues persones al seu interior que estarien parlant.

 Vist el fet, ens hem aproximat al conductor per efectuar un control d’identificació.

 Al moment d’intentar adreçar-nos a ell obrint-li la porta del conductor del vehicle, aquest en un gest espontani i nerviós en advertir la nostra presència ha extret de la butxaca esquerra de la seva jaqueta dos embolcalls que semblaven ser de cocaïna o speed-MDMA, fent remesa voluntària d’aquests a l’agent de Policia XXX.

Tot seguit, vist el fet, hem procedit al control de les dues persones, identificats han resultat ser:

 -Fabrice MEZY, nat el 23/03/19XX a Rhodes, França, domiciliat a Crta. Coll d’Ordino, Ed. XXXX, bloc C XXX XXX, Ordino, tel. XXX37, propietari assegut al seient del conductor.

 -Xavier ESPOT ZAMORA, nat el 30/10/1979 a Andorra. Tel. XXXXXX. Passatger davanter dret.

Demanat en Fabrice MEZY, ens ha manifestat que el que ens havia donat era cocaïna i MDMA, destinat al seu propi consum i que el seu amic desconeixia que ell ho duia al damunt i que no tenia res a veure amb el fet. També ens ha manifestat que ambdós anaven a prendre una copa al local Buda Andorra.

En Xavier ESPOT ZAMORA ens manifesta que desconeixia totalment que el seu acompanyant era posseïdor d’aquest producte.

Tot seguit, l’agent de Policia amb carnet professional XXX ha fet lectura verbal i posteriorment escrita dels drets i requeriments processals a l’interessat.

Pel que fa a l’assistència lletrada en Fabrice MEZY ha refusat expressament la seva assistència.

Efectuada una prova a l’embolcall de 0,4 grams de pes brut amb el reactiu SCOTT REGEANT ha reaccionat positivament a la cocaïna. Veure bossa precintada PP032824 contenint l’embolcall, i bossa precintada PP032825 contenint el reactiu positiu.

Efectuada una prova a l’embolcall de 0,8 grams de pes brut amb el reactiu SCOTT REGEANT ha reaccionat positivament al producte estupefaent MDMA”.

L’ATESTAT VA SER “CUINAT”

Les fonts policials de tota solvència consultades per LA VALIRA remarquen la incongruència i absurditat d’aquest paràgraf de l’atestat, després de ser “cuinat”: “Al moment d’intentar adreçar-nos a ell (Fabrice MEZY) obrint-li la porta del conductor del vehicle, aquest en un gest espontani i nerviós en advertir la nostra presència ha extret de la butxaca esquerra de la seva jaqueta dos embolcalls que semblaven ser de cocaïna o speed-MDMA, fent remesa voluntària d’aquests a l’agent de Policia XXX”.

En un anterior redactat de l’atestat, que es va fer desaparèixer dels arxius de la Policia, s’explicaven les circumstàncies prèvies que van envoltar aquesta confiscació, que van ser censurades de manera deliberada per deixar Xavier Espot fora de qualsevol sospita.

Si s’hagués mantingut el primer redactat de l’atestat policial, que explicava tota la seqüència lògica dels fets, Xavier Espot hauria estat, amb molta probabilitat, expulsat de la carrera judicial per diversos supòsits delictius i avui no seria el candidat de DA a cap de govern.

SIS DELICTES PENALS  

En la denúncia a la qual ha tingut accés LA VALIRA, que es presentarà en els pròxims dies a la Batllia, es considera que aquests fets poden ser constitutius dels delictes de corrupció (article 380 del Codi Penal andorrà), corrupció judicial (article 383), obstaculització de funcions públiques (article 396), omissió del deure d’impedir delictes o de perseguir-los (article 404), tinença de drogues que causen greus danys a la salut (article 284) i prevaricació administrativa (article 372).

Malgrat que han passat més de vuit anys d’aquella nit de farra de l’aleshores batlle i actual candidat a cap de govern per DA, alguns d’aquests delictes no estan prescrits i, per tant, les fonts jurídiques consultades consideren que la denúncia pot prosperar a la Batllia.

Font:lavalira.eu

Banc Sabadell El PS defensa un transport públic subvencionat

Publicado: Martes, 02 Abril 2019 Escrito por administrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Els socialdemòcrates defensen un transport públic subvencionat amb targetes multitransport. Diuen que l'actual sistema no és l'adequat i per això esperen que el Govern en funcions no faci més passos en l'adjudicació de les línies.

Els socialdemòcrates han volgut parlar aquest dimarts de transport públic i ho han escenificat pujant en un autobús. Aposten per un transport públic subvencionat amb targetes multiviatges. Calculen que d'entrada això podria tenir un cost d'1,2 milions d'euros pels pressupostos de l'estat.

Consideren que un dels principals problemes de mobilitat del país és un transport públic ineficient i poc atractiu. Creuen que una bona xarxa de transport públic també ajuda a les polítiques d'habitatge perquè treu pressió a les zones més ben connectades i amplia les possibilitats per als ciutadans de trobar-ne un. Creuen que cal convertir el transport públic en un veritable servei. Per això diuen cal pressupost de l'estat per subvencionar-lo que permeti un augment de les línies i de les freqüències també en horaris nocturns a més de millorar la informació de cada línia. Tot plegat a preus més assequibles. "Per a això fa falta que una partida del pressupost de l'estat estigui destinada a subvencionar aquestes línies", assegura el cap de la llista nacional, Pere López.

Critiquen l'actual sistema de línies de bus i espera que el Govern en funcions no faci més passos en l'adjudicació ja que és un model en el que no creuen. Recorda que actualment l'únic que fa el Govern és regular unes línies però no té la consideració de transport públic.

Informa: Anna Pifarré
Imatge: Cristina Jubete

 

Comparteix:

 

Dia 12: 6è dia de campanya. Avui Pubillatge 2019

Publicado: Sábado, 30 Marzo 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

El ‘cas junta electoral’ i els dubtes sobre el vot judicial encenen la Batllia

Publicado: Sábado, 30 Marzo 2019 Escrito por administrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Les relacions gairebé personals entre els components de la primera instància judicial no sempre són fàcils però els darrers esdeveniments lligats amb les eleccions les han “rebentat”

 

T. S.

El procés electoral “ha rebentat” la Batllia. Si les relacions personals entre els components de la primera instància judicial no sempre són fàcils, almenys un parell de situacions relacionades amb les eleccions generals les han acabat de tensar. Fins al punt que l’ambient es talla amb un ganivet. Les apreciacions de la fiscalia sobre una de les batlles que formava la junta electoral més els dubtes expressats amb insistència per socialdemòcrates i liberals sobre la neutralitat del procediment del vot judicial han enrarit, més encara, el clima que es viu a la Batllia.

Diverses fonts han recordat que, com en qualsevol col·lectiu, les relacions personals a la seu judicial, i especialment entre aquells jutges i magistrats que hi fan estada permanent -d’aquí que tradicionalment sempre s’hagi focalitzat més en la primera instància-, passen sempre per alts i baixos. Decisions com la tria d’un president o presidenta o el procés de selecció d’un magistrat on hi hagin concorreguts diversos professionals de la casa sempre tensen la situació. També la gestió d’alguns casos de gran transcendència, i especialment el ‘cas BPA’. 

Però el que les darreres setmanes ha fet “rebentar la Batllia”, en expressió usada per diversos operadors de la Justícia ha estat, el denominat ‘cas junta electoral’ i, després, els permanents dubtes llançats per PS i Liberals exigint la necessitat de garantir el control permanent del vot judicial. Tant enrarida és la situació que en aquesta contesa electoral, a diferència del que solia ser habitual, la presidència de la Batllia ha declinat facilitar cap dada sobre l’evolució de l’assistència d’electors a l’edifici de les Columnes per dipositar el seu vot de manera anticipada a la jornada electoral del 7 d’abril.

El nombre d’electors que acudeixen a l’edifici de les Columnes es manté en secret però no hi ha dubte que és notablement més elevat que fa quatre anys

És clar, han assegurat diverses fonts, que la presència d’electors, que es pot donar des de les 9 del matí a les 7 de la tarda els dies feiners i dissabte, jornada de reflexió, fins a la 1 del migdia, que el vot judicial tornarà a anar a l’alça. I de manera molt significativa. Respecte dels darrers comicis, ja sia els generals del març del 2015 o els comunals del desembre del mateix any, la participació a través de la Batllia creixerà. I molt.

Els professionals de la Justícia s’han pres molt malament la petició de socialdemòcrates i liberals de garantir una major vigilància del vot judicial, demanant, fins i tot, control policial mentre la seu judicial està tancada al públic. Els funcionaris de l’administració de Justícia i els batlles, més en algun cas que en un altre, s’ho han agafat com un atac personal a la seva independència, neutralitat i professionalitat. El procediment és el mateix des de l’aprovació de la Constitució encara que, òbviament, el vot dipositat anticipadament a la Batllia ha crescut molt.

Fonts del Consell Superior de la Justícia han explicat que enguany s’ha incrementat el control en forma de video-vigilància. Una càmera enregistra i permet visionar qualsevol moviment que es dugui a terme entorn de la caixa forta on cada nit, quan es tanca la Batllia, es dipositen i es guarden les caixes que contenen els sobres dins dels quals hi ha dipositats les urnes. El que ha molestat en alguns components de la Batllia és que PS i Liberals no hagin dit obertament i públicament quins són els dubtes que tenien. De què se’ls acusa, per dir-ho d’alguna manera.

aquesta situació, la dels dubtes sobre el procediment del vot judicial, s’ha afegit a una situació que més directament i personalment ha afectat les relacions interpersonals en el món judicial. La que ha provocat el ‘cas junta electoral’. El fet que el fiscal assenyalés sense embuts una batlle sense advertir-la prèviament i sense que tampoc l’avisés el Tribunal Superior s’emetés una sentència en què es resolia que la jutgessa s’havia d’haver abstingut ha creat un veritable terratrèmol.

Per a un nombre important de batlles, ha estat la gota que ha fet vessar el vas en la relació amb la fiscalia i amb alguns dels batlles que hi mantenen una relació, es pot dir, en certa manera, que privilegiada. Aquest cas, que va portar dos batlles més a renunciar a la junta electoral, és el que realment ha fet trencar un clima ja moltes vegades complicat. El Consell Superior de la Justícia espera que amb la modificació del reglament de funcionament de la junta electoral i la relaxació dels criteris d’incompatibilitat es puguin nomenar suplents. O millor, que primer es calmi l’ambient després de recompondre l’ens de fiscalització del procés electoral i, a poc a poc, es vagi recuperant una normalitat fracturada.

Font:/www.altaveu.com

Dia 11: 6è dia de campanya. d'Acord és... @dacordAND @PSAndorra

Publicado: Viernes, 29 Marzo 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Fer una Andorra per a tothom

Publicado: Viernes, 29 Marzo 2019 Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

 

Autor: Pere López, Susanna Vela, Judith Salazar, Jordi Font i Roger Padreny (Candidats de la llista nacional del Partit Socialdemòcrata) 

 
El 7 d’abril els andorrans i les andorranes estem cridats a les urnes per escollir un nou Consell General que marcarà el futur del nostre país durant els pròxims quatre anys. Tenim l’oportunitat d’un canvi real per a Andorra, abandonar l’estructura feudal i per posar al centre les polítiques públiques cap al ciutadà.

Els últims vuit anys hem vist com les dues majories absolutes de DA han fet que el Govern es comporti amb una actitud absolutista cap a la ciutadania, fent lleis com la de la Funció Pública o el Codi de Relacions Laborals, que han minvat els drets dels funcionaris i dels treballadors del nostre país i no han estat consensuades ni amb els sindicats, ni amb els assalariats afectats. En canvi, els governs de DA sí que han tingut en consideració els seus amics per ajudar-los a fer-se més rics, convertint-se en un executiu clientelar i oligarca, on només s’ha premiat, i se segueix premiant, el cognom i els contactes al telèfon.

Andorra es mereix molt més, Andorra necessita fer un canvi per a tothom. El PS té un projecte de canvi, un projecte col·lectiu i d’esquerres, que vol millorar la vida dels andorrans i les andorranes, que doni sortida als mandats ciutadans, i ho farem posant el Govern al servei de les persones.

Hem vist com la societat andorrana demanda aquest canvi real a les diferents manifestacions que hi ha hagut al nostre país, com la del 17 de desembre en contra de la reforma laboral o la del 8 de març en favor del dret de les dones. La nostra ciutadania està farta de l’immobilisme i la pèrdua de drets, Andorra ha d’anar cap endavant amb il·lusió i sense deixar-se cap dret i ningú a mig camí.

Tenim grans reptes al davant; no pot ser que l’accés a un pis digne s’hagi convertit en un luxe, amb uns preus desorbitats on només poques famílies poden fer front. Nosaltres defensem l’habitatge com un dret i no com un negoci. Per això crearem un parc públic a l’abast dels que més ho necessiten i posarem a disposició de la ciutadania els més de 4.000 pisos buits que hi ha avui en dia al nostre país. També haurem de fer front a l’augment del cost de la vida a Andorra. Els salaris aquests anys no ho han pujat al mateix ritme; per això defensem un increment del salari mínim fins als 1.200 euros.

També equipararem les pensions mínimes al salari mínim. Així mateix, farem un pacte amb els agents socials, econòmics i totes les forces polítiques per la sostenibilitat de les pensions, amb l’objectiu de garantir-ne una evolució favorable. Els nostres padrins i padrines es mereixen tota la dignitat després d’haver donat tant pel nostre país. Les dones andorranes representen el canvi que necessita el nostre país. En aquesta pròxima legislatura s’haurà de donar una sortida política al mandat popular que demanda despenalitzar l’avortament.

Les dones han de decidir què fer amb el seu cos sense que ningú hi interfereixi. Però aquest canvi ha d’anar més enllà; hem d’implementar un sistema de quotes que garanteixi la igualtat de tracte tant a l’Administració pública com al sector privat. També hem de garantir els protocols en casos de violència de gènere, ja que el Govern ha de defensar la seguretat de les dones davant el masclisme.

Per poder portar totes aquestes mesures a terme necessitem un canvi real al nostre país, on es posi el govern i el Consell General al servei del ciutadà, perquè necessitem un govern que millori la qualitat de vida dels nostres ciutadans, però que ho faci pensant amb ells. Necessitem, volem un canvi per fer una Andorra per a tothom.

Font:www.bondia.ad

#EG2019 Candidatures territorials d'Acord Eleccions Generals 2019

Publicado: Miércoles, 27 Marzo 2019 Escrito por administrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Candidatures d'Acord

 

Candidatures territorials d'Acord Eleccions Generals 2019

Canillo

1. Cristina Valen Estévez

2. Josep Antoni Reina Hinojosa

Suplents

Pere Canals Caballe

Antonio Manuel Zamora Rodríguez

Thierry Piccino Franceriès

Encamp

1. David Rios Rius

2. Caterina Juan Muñoz

Suplents

Enric Riba Valls

Olivier Valero Rubio

David Cruz García

Ordino

1. Marc Galabert Macià

2. Joan Miquel Armengol Petit

Suplents

Albert Corredera Prió

Martina Lorite Balsategui

Maria de la O Soto Simon

La Massana

1. Judit Pallarés Cortés

2. Vicenç Alay Ferrer

Suplents

Josep Fusté Badana

Maria Mercè Cañabate Viè

Zaida Arriba Cañadas

Andorra la Vella

1. Joaquim Miró Castillo

2. Sílvia Ferrer Ghiringhelli

Suplents

Pere Baró Rocamonde

Antoni Puig Ariet

Liliana Cristina Ribeiro Soares

Sant Julià de Lòria

1. Gerard Alís Eroles

2.- Joan Fernández Barrionuevo

Suplents

Virgínia Cortesao Travesset

Jéssica Rodríguez Díaz

Francesca Anglada Fulla

Escaldes-Engordany

1. Rosa Gili Casals

2. Marc Magallón Font

Suplents

Carles Sánchez Rodríguez

Joan Torra Borja

Naeco Yamamoto Irisuma

Font: candidatures-dacord

 

 

Informa

#EG2019 Candidatura Nacional del PS per a les Eleccions Generals 2019

Publicado: Miércoles, 27 Marzo 2019 Escrito por administrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Candidatura nacional

Candidatura Nacional del PS per a les Eleccions Generals 2019

1.- Pere López Agràs
 
 
2.- Susanna Vela Palomares
 
 
3.- Judith Salazar Álvarez
 
 
4.- Jordi Font Mariné
 
 
5.- Roger Padreny Carmona
 
 
6.- Maria Teresa Recasens Cabiscol
 
 
7.- Rosa Maria Rechi Obiols
 
 
8.- Maria Lluïsa Alaminos Laguna
 
 
9.- Víctor Iriarte Fraga
 
 
10.- Joao Ricardo de Melo Barros Queirós
 
 
11.- Xavier Giró Lanao
 
 
12.- Dipa Keswani Sonejee
 
 
13.- Rachid Cherkaoiu Zafri
 
 
14.- Esteve López Montanya
 
 
Suplents
 
Everest Vilaginés Moreso
 
 
Sergi González Camacho
 
 
Mariona González Reolid