• Bienvenida
  • Noticias
  • Noticias del Principado de Andorra
  • Noticias LGTBI+
  • Opinion
  • Canal YouTube
  • Contacto
  • Quieres promocionar tu empresa en neogenesis?
Neogenesis.info
Spanish Catalan English French German Portuguese Russian

¡Atención! Este sitio usa cookies y tecnologías similares.

Si no cambia la configuración de su navegador, usted acepta su uso. Saber más

Acepto

Dia 12: 6è dia de campanya. Avui Pubillatge 2019

Publicado: Sábado, 30 Marzo 2019
Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

El ‘cas junta electoral’ i els dubtes sobre el vot judicial encenen la Batllia

Publicado: Sábado, 30 Marzo 2019
Escrito por administrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Les relacions gairebé personals entre els components de la primera instància judicial no sempre són fàcils però els darrers esdeveniments lligats amb les eleccions les han “rebentat”

 

T. S.

El procés electoral “ha rebentat” la Batllia. Si les relacions personals entre els components de la primera instància judicial no sempre són fàcils, almenys un parell de situacions relacionades amb les eleccions generals les han acabat de tensar. Fins al punt que l’ambient es talla amb un ganivet. Les apreciacions de la fiscalia sobre una de les batlles que formava la junta electoral més els dubtes expressats amb insistència per socialdemòcrates i liberals sobre la neutralitat del procediment del vot judicial han enrarit, més encara, el clima que es viu a la Batllia.

Diverses fonts han recordat que, com en qualsevol col·lectiu, les relacions personals a la seu judicial, i especialment entre aquells jutges i magistrats que hi fan estada permanent -d’aquí que tradicionalment sempre s’hagi focalitzat més en la primera instància-, passen sempre per alts i baixos. Decisions com la tria d’un president o presidenta o el procés de selecció d’un magistrat on hi hagin concorreguts diversos professionals de la casa sempre tensen la situació. També la gestió d’alguns casos de gran transcendència, i especialment el ‘cas BPA’. 

Però el que les darreres setmanes ha fet “rebentar la Batllia”, en expressió usada per diversos operadors de la Justícia ha estat, el denominat ‘cas junta electoral’ i, després, els permanents dubtes llançats per PS i Liberals exigint la necessitat de garantir el control permanent del vot judicial. Tant enrarida és la situació que en aquesta contesa electoral, a diferència del que solia ser habitual, la presidència de la Batllia ha declinat facilitar cap dada sobre l’evolució de l’assistència d’electors a l’edifici de les Columnes per dipositar el seu vot de manera anticipada a la jornada electoral del 7 d’abril.

El nombre d’electors que acudeixen a l’edifici de les Columnes es manté en secret però no hi ha dubte que és notablement més elevat que fa quatre anys

És clar, han assegurat diverses fonts, que la presència d’electors, que es pot donar des de les 9 del matí a les 7 de la tarda els dies feiners i dissabte, jornada de reflexió, fins a la 1 del migdia, que el vot judicial tornarà a anar a l’alça. I de manera molt significativa. Respecte dels darrers comicis, ja sia els generals del març del 2015 o els comunals del desembre del mateix any, la participació a través de la Batllia creixerà. I molt.

Els professionals de la Justícia s’han pres molt malament la petició de socialdemòcrates i liberals de garantir una major vigilància del vot judicial, demanant, fins i tot, control policial mentre la seu judicial està tancada al públic. Els funcionaris de l’administració de Justícia i els batlles, més en algun cas que en un altre, s’ho han agafat com un atac personal a la seva independència, neutralitat i professionalitat. El procediment és el mateix des de l’aprovació de la Constitució encara que, òbviament, el vot dipositat anticipadament a la Batllia ha crescut molt.

Fonts del Consell Superior de la Justícia han explicat que enguany s’ha incrementat el control en forma de video-vigilància. Una càmera enregistra i permet visionar qualsevol moviment que es dugui a terme entorn de la caixa forta on cada nit, quan es tanca la Batllia, es dipositen i es guarden les caixes que contenen els sobres dins dels quals hi ha dipositats les urnes. El que ha molestat en alguns components de la Batllia és que PS i Liberals no hagin dit obertament i públicament quins són els dubtes que tenien. De què se’ls acusa, per dir-ho d’alguna manera.

I aquesta situació, la dels dubtes sobre el procediment del vot judicial, s’ha afegit a una situació que més directament i personalment ha afectat les relacions interpersonals en el món judicial. La que ha provocat el ‘cas junta electoral’. El fet que el fiscal assenyalés sense embuts una batlle sense advertir-la prèviament i sense que tampoc l’avisés el Tribunal Superior s’emetés una sentència en què es resolia que la jutgessa s’havia d’haver abstingut ha creat un veritable terratrèmol.

Per a un nombre important de batlles, ha estat la gota que ha fet vessar el vas en la relació amb la fiscalia i amb alguns dels batlles que hi mantenen una relació, es pot dir, en certa manera, que privilegiada. Aquest cas, que va portar dos batlles més a renunciar a la junta electoral, és el que realment ha fet trencar un clima ja moltes vegades complicat. El Consell Superior de la Justícia espera que amb la modificació del reglament de funcionament de la junta electoral i la relaxació dels criteris d’incompatibilitat es puguin nomenar suplents. O millor, que primer es calmi l’ambient després de recompondre l’ens de fiscalització del procés electoral i, a poc a poc, es vagi recuperant una normalitat fracturada.

Font:/www.altaveu.com

Por acto de homofobia, joven gay intenta suicidarse

Publicado: Sábado, 30 Marzo 2019
Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
Un joven gay intentó suicidarse porque su novio fue víctima de actos homofóbicos. / Foto: YouTube

Este es un caso más de intento de suicidio por actos de homofobia. Un asunto alarmante que va en aumento en nuestro país.

Un joven gay intentó suicidarse la tarde del sábado 23 de marzo del 2019 luego de que su novio fuera víctima de homofobia en su propia casa. Cerca de las 18:00, el número de emergencia 911 recibió una llamada en la que alguien avisaba que un joven intentaba quitarse la vida. Los hechos ocurrieron en el puente de la calle 14 Sur y Periférico Ecológico, en la colonia Granjas Ejidales San Isidro, Puebla.

Elementos policíacos llegaron a la zona e intentaron hablar con el joven, quien se encontraba en una crisis nerviosa. Luego de unos minutos, los elementos de seguridad lograron convencerlo de desistir de su intento de suicidio y lo llevaron a un lugar seguro.

Durante la interrogación, el sujeto confesó que tomó la decisión de suicidarse luego de que su pareja le mandara un mensaje informándole que fue golpeado por sus padres debido a su orientación sexual. Esta noticia le generó una crisis nerviosa y tomó la decisión de quitarse la vida. La rápida intervención de las autoridades lograron evitar una tragedia.

 
¿YA LEÍSTE ESTO?
 
Una víctima más: Oaxaca suma otro crimen LGBT+
La homofobia es uno de los principales motivos de suicidio entre personas LGBT+. / Foto: América TV

Suicidios por homofobia en México

Este caso es uno de los varios intentos de suicidio que se registran (y muchos otros que no) en nuestro país. Una encuesta publicada por Animal Político deja de manifiesto que 25% de los jóvenes gays, lesbianas y bisexuales que han sido víctimas por homofobia, han pensado en el suicidio.

 

La estadística es mucho peor para las personas trans: 41% ha pensado en el suicidio y un 22% lo ha intentado por lo menos una vez en su vida. El índice de suicidios en la comunidad LGBT+ es alarmante si se considera que la tasa a nivel nacional entre jóvenes heterosexuales es de apenas el 8%.

Un programa para disminuir los suicidios

La asociación It Gets Better México cuenta con La Hora Segura, un programa que brinda ayuda y orientación a jóvenes LGBT+ que han pensado en el suicidio. Este programa es una alianza con Clínica Diversa, que cuenta con una red de especialistas en prevención de suicidio. La Hora Segura es todos los miércoles de 19:00 a 20:00 en el Messenger de la cuenta oficial de It Gets Better México en Facebook.

 
¿YA LEÍSTE ESTO?
 
No paran asesinatos a mujeres trans: nueva víctima en Hidalgo

Además, el apoyo entre amigos y familiares es de vital importancia para prevenir los suicidios entre personas LGBT+. La escuela es uno de los lugares donde los jóvenes sufren más actos discriminatorios por su orientación sexual. Por ello, es urgente levantar la voz para pedir ayuda o exigir el reconocimiento de los derechos.

En necesario que se tomen medidas para disminuir los actos de homofobia y prevenir el suicidio.

Por Carlos Bautista

Informa:www.soyhomosensual.com

Partidos políticos rechazan matrimonio igualitario en Naucalpan

Publicado: Viernes, 29 Marzo 2019
Escrito por administrador

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado
 
  
Integrantes de partidos políticos se opusieron al matrimonio igualitario. / Foto: El Heraldo
 
Rojo - InRead

Una vez más, partidos políticos rechazaron la iniciativa de reconocer el matrimonio igualitario en Naucalpan, Estado de México.

La iniciativa de Morena que exhortaba a oficialías del Registro Civil a reconocer el matrimonio igualitario en Naucalpan, Estado de México, fue rechazada. Una vez más, integrantes de los partidos políticos Acción Nacional (PAN), Encuentro Social (PES) y el Revolucionario Institucional (PRI) pusieron trabas al derecho de unión de parejas homosexuales.

Con nueve votos en contra —entre ellos, el de Patricia Durán, alcaldesa de Naucalpan—, siete a favor y dos abstenciones, el cabildo municipal rechazó la propuesta de Morena. La iniciativa fue presentada hace dos semanas por el quinto regidor, Rodrigo Gómez Orta. Estaba sustentada en la Jurisprudencia del fallo de la Suprema Corte de Justicia de la Nación (SCJN) que instruía a jueces del Registro Civil a realizar matrimonios igualitarios sin necesidad de un amparo.

Partidos políticos se oponen a matrimonios igualitarios

Algunas excusas que dio el noveno regidor, Ricardo Fuentes Ayala (del PES), para rechazar la iniciativa fueron que «la comunidad LGBT+ son minoría en la sociedad» y que «nadie ha acudido al Registro Civil a solicitar una unión matrimonial».

Durante la reunión, fue rechazada la iniciativa para reconocer el matrimonio igualitario en Naucalpan. / Foto: La Jornada

Fuentes Ayala también señaló que no es urgente la aprobación del matrimonio igualitario, ya que hay otros temas más importantes que atender:

 
 
¿YA LEÍSTE ESTO?
 
Razones para celebrar el INE de mujeres trans

Aquí hemos hablado de legalidad, tratando de respetarla, ¿qué urgencia hay para brincarnos las leyes y jugar a ser jueces y diputados legales?

El síndico Maximiliano Alexander Rábago fue de los pocos partidarios del PAN que no se opusieron a la propuesta. Argumentó que el matrimonio es un derecho humano que no es exclusivo de las parejas heterosexuales. Por su parte, Rodrigo Gómez cuestionó a los integrantes de Morena, entre ellos la alcaldesa de Naucalpan, por votar en contra de la iniciativa, asegurando que votaron en contra de «la dignidad humana»:

Fue una posición hipócrita, fueron electos como parte de un partido de izquierda, pero votan con la derecha, fue una simulación tomar los colores de Morena, pero en esta votación afloró que en Naucalpan quien gobierna es la ultraderecha con Patricia Durán y Manuel Espino.

Además, Rodrigo Gómez indicó que no se siente representado por la alcaldesa y que en Naucalpan pesan más los ideales religiosos que los derechos humanos:

 
¿YA LEÍSTE ESTO?
 
Una víctima más: Oaxaca suma otro crimen LGBT+

Con este voto de rechazo dejó en claro que en Naucalpan hay ciudadanos de primera y de segunda y que importan más las ideologías religiosas, que los derechos humanos.

Los riesgos de esta decisión

Defensores de la «familia tradicional» se opusieron a la iniciativa. / Foto: El Universal

Aunque Encuentro Social (PES) ha perdido su registro como partido federal, en algunos municipios y Estados del país aún permanece vigente. Esto representa un riesgo para la comunidad LGBT+, pues el PES se ha opuesto en varias ocasiones a reconocer nuestros derechos humanos. Durante el evento también estuvieron presentes miembros Frente Nacional en Defensa de la Familia. Estos manifestaron su rechazo a la iniciativa extendiendo carteles con lemas como «Matrimonio Hombre-Mujer, no debe modificarse». Por su parte, integrantes del colectivo LGBT+ extendieron la bandera del Orgullo.

De haberse aceptado, Naucalpan se convertiría en el primer municipio del Estado de México en reconocer este derecho de la comunidad LGBT+. Un Estado que se caracteriza por una marcada desigualdad social. Además, reporta altos índices de violencia en diversos sectores de la población, como feminicidios y crímenes de odio por orientación sexual. De ahí la importancia de que autoridades reconozcan nuestros derechos.

Por: Carlos Bautista
Fuente:www.soyhomosensual.com

 

Por

 Carlos Bautista

¿Cuántas veces los partidos seguirán entorpeciendo el proceso para el reconocimiento de los derechos LGBT+?

Con información de La Jornada, El Heraldo y Soy Naucalpan.

Dia 11: 6è dia de campanya. d'Acord és... @dacordAND @PSAndorra

Publicado: Viernes, 29 Marzo 2019
Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

Fer una Andorra per a tothom

Publicado: Viernes, 29 Marzo 2019
Escrito por Daniel

Comparte el Contenido

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Inicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivadoInicio desactivado

 

Autor: Pere López, Susanna Vela, Judith Salazar, Jordi Font i Roger Padreny (Candidats de la llista nacional del Partit Socialdemòcrata) 

 
El 7 d’abril els andorrans i les andorranes estem cridats a les urnes per escollir un nou Consell General que marcarà el futur del nostre país durant els pròxims quatre anys. Tenim l’oportunitat d’un canvi real per a Andorra, abandonar l’estructura feudal i per posar al centre les polítiques públiques cap al ciutadà.

Els últims vuit anys hem vist com les dues majories absolutes de DA han fet que el Govern es comporti amb una actitud absolutista cap a la ciutadania, fent lleis com la de la Funció Pública o el Codi de Relacions Laborals, que han minvat els drets dels funcionaris i dels treballadors del nostre país i no han estat consensuades ni amb els sindicats, ni amb els assalariats afectats. En canvi, els governs de DA sí que han tingut en consideració els seus amics per ajudar-los a fer-se més rics, convertint-se en un executiu clientelar i oligarca, on només s’ha premiat, i se segueix premiant, el cognom i els contactes al telèfon.

Andorra es mereix molt més, Andorra necessita fer un canvi per a tothom. El PS té un projecte de canvi, un projecte col·lectiu i d’esquerres, que vol millorar la vida dels andorrans i les andorranes, que doni sortida als mandats ciutadans, i ho farem posant el Govern al servei de les persones.

Hem vist com la societat andorrana demanda aquest canvi real a les diferents manifestacions que hi ha hagut al nostre país, com la del 17 de desembre en contra de la reforma laboral o la del 8 de març en favor del dret de les dones. La nostra ciutadania està farta de l’immobilisme i la pèrdua de drets, Andorra ha d’anar cap endavant amb il·lusió i sense deixar-se cap dret i ningú a mig camí.

Tenim grans reptes al davant; no pot ser que l’accés a un pis digne s’hagi convertit en un luxe, amb uns preus desorbitats on només poques famílies poden fer front. Nosaltres defensem l’habitatge com un dret i no com un negoci. Per això crearem un parc públic a l’abast dels que més ho necessiten i posarem a disposició de la ciutadania els més de 4.000 pisos buits que hi ha avui en dia al nostre país. També haurem de fer front a l’augment del cost de la vida a Andorra. Els salaris aquests anys no ho han pujat al mateix ritme; per això defensem un increment del salari mínim fins als 1.200 euros.

També equipararem les pensions mínimes al salari mínim. Així mateix, farem un pacte amb els agents socials, econòmics i totes les forces polítiques per la sostenibilitat de les pensions, amb l’objectiu de garantir-ne una evolució favorable. Els nostres padrins i padrines es mereixen tota la dignitat després d’haver donat tant pel nostre país. Les dones andorranes representen el canvi que necessita el nostre país. En aquesta pròxima legislatura s’haurà de donar una sortida política al mandat popular que demanda despenalitzar l’avortament.

Les dones han de decidir què fer amb el seu cos sense que ningú hi interfereixi. Però aquest canvi ha d’anar més enllà; hem d’implementar un sistema de quotes que garanteixi la igualtat de tracte tant a l’Administració pública com al sector privat. També hem de garantir els protocols en casos de violència de gènere, ja que el Govern ha de defensar la seguretat de les dones davant el masclisme.

Per poder portar totes aquestes mesures a terme necessitem un canvi real al nostre país, on es posi el govern i el Consell General al servei del ciutadà, perquè necessitem un govern que millori la qualitat de vida dels nostres ciutadans, però que ho faci pensant amb ells. Necessitem, volem un canvi per fer una Andorra per a tothom.

Font:www.bondia.ad

Más artículos...

  • #EG2019 Candidatures territorials d'Acord Eleccions Generals 2019
  • #EG2019 Candidatura Nacional del PS per a les Eleccions Generals 2019
  • Els joves fan vaga per reclamar noves polítiques mediambientals
  • Erradicats els quinze contractes de baix rendiment vigents fa un any
  • Correus farà de banc, hisenda i oficina de trànsit als pobles on no tinguin cap sucursal

Página 8 de 25

  • Inicio
  • Anterior
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Siguiente
  • Final

Buscar

Newsletter Subscriber

Nombre:
Email:

Rrae diseade day 28 de febrer 2019

Follow @NeoGenesisInfo
La biberria
oriental2
barri
  • Follow us on Facebook
  • Follow us on Twitter
  • Follow us on Youtube
  • Linkedin
Copyright © 2021 @NeoGenesis
Design and theme by JooThemes.net - Joomla Templates.

  • Follow us on Facebook
  • Follow us on Twitter
  • Follow us on Youtube
  • Linkedin