Més normalització i més drets socials

Creado: Martes, 16 Junio 2015 Publicado: Martes, 16 Junio 2015 Escrito por Daniel Imprimir Correo electrónico

Com a ciutadà andorrà i després de veure tots els rebutjos que rebem el col·lectiu LGTB i constatar les discriminacions per tal de no modificar les lleis com han que ser o bé per simple opinió, m’agradaria recordar a tots els que llegeixen l’article que qualsevol persona té dret a estimar a qui vulgui, sigui un home a un altre home, una dona a un altra dona, sigui un home a una dona o bé una dona a un home. Tots som lliures per estimar i viure amb qui desitgem, ningú té el poder per a determinar com hem de sentir i a qui ho hem de fer i ningú té el poder per dir que no estem capacitats per a formar una família.

Quan dues persones s'estimen, independentment del gènere, són lliures de fer de la seva vida el que ells decideixin, dins del respecte, com qualsevol parella heterosexual.

 L’ homosexualitat no és cap malaltia, tot i que molts encara ho vegin com a tal. La veritable malaltia és la que jutja a les persones  homosexuals, bisexuals, transsexuals i intersexuals, simplement per la seva condició sexual o estigma social. En conseqüència, es cometen agressions, no sempre han de ser físiques, als afectats, provocant la marginació, depressions i problemes de salut greus. Tot això per no poder sentir-se acceptat dins la societat andorrana com a qualsevol altra persona.

L’homofòbia és la pitjor malaltia que encara no sana d’aquesta societat, els gestos de rebuig sobre el col·lectiu LGTBIsón els efectes de la discriminació que no prospera. I això és una realitat.

 Vivim al 2015 i és molt frustrant veure com encara hi ha situacions de rebuig i de discriminacions sense la defensa, en molts casos, dels mandataris per tal d’evitar l’augment de l’homofòbia social i la discriminació. Paral·lelament, es generen situacions greus d’atemptar sobre la dignitat de la persona y de la seva llibertat.

 Andorra vol i necessita modernitzar-se, atraure el turisme, però cal recordar que Andorra el formen persones i aquestes, necessiten d’estar protegits  per uns drets específics i poder sentir-se lliures, respectats, sense tenir la necessitat d’amagar-se per tal de no sofrir situacions  discriminatòries o viure escenes de marginació o agressives tan físiques com psicològiques. Prou ja de discriminació y homofòbia!.

 Avui en dia, adolescents sofreixen assetjament escolar amb risc d’exclusió social, passant per agressions psicològiques, a causa d’actes homòfobs.Es necessari el suport als centres d’ensenyaments, poder estudiar i créixer sense  por pel que poden arribar a sentir els alumnes, que no tinguin temor de ser ells mateixos, per que hi hagi persones que no volen  acceptar la realitat i aplicar la igualtat total al nostre país.

 Volem ser reconeguts socialment com les parelles heterosexuals i poder gaudir de felicitat i llibertat sense etiquetes. Volem una Andorra on poder viure psicològicament tranquils i poder acollir al turisme sense que venguin Andorra com un país de l’època medieval .

 Es necessiten més drets en igualtat per a poder viure com cadascú vulgui sense tenir que partir pel nostre benestar i poder gaudir de les mateixes oportunitats que les parelles heterosexuals amb suport per als nostres adolescents i ajuda a les persones que pateixen situacions difícils de discriminació.Jo he sofert molts rebutjos per la meva orientació.

El meu somni és que ningú hagi que sofrir el que jo he passat per estimar una persona del mateix sexe. Sembla mentida que vivim en una societat del s.XXI i es repeteixin les mateixes situacions.

 En realitat, de tot això, l’únic que canvia és la persona i no l’amor. En definitiva, només volem poder fer una vida normal, sense patir per estimar-nos i sense tenir por a ser rebutjats. Prou discriminacions i més igualtat en drets socials, que ja toca!

 

#stophomofobia

 

 

Daniel Cascon

Visto: 675