El Govern justifica el canvi del calendari laboral per les obres de Meritxell i de la plataforma de Soldeu

Publicado: Jueves, 26 Julio 2018 Escrito por administador

 Les obres de l'avinguda Meritxell o les de la plataforma esquiable de Soldeu són alguns dels motius pels quals el Govern ha canviat el calendari laboral. L'executiu afirma que són qüestions d'interès general que justifiquen permetre a les empreses treballar en festiu. També argumenta les necessitats organitzatives de diversos comerços. Ara bé, recorda que el festiu treballat s'ha de compensar traslladant el dia de festa.

El Govern afirma que darrere la reforma del calendari laboral que permet treballar a les empreses els festius hi ha una necessitat clara i real del teixit productiu.

En una resposta parlamentària al PS, l'executiu explica que s'ha rebut aquesta petició en diverses obres estratègiques en les quals la reducció de la durada beneficia clarament l'interès públic i general. I cita específicament l'embelliment de l'avinguda Meritxell o la construcció de la plataforma de Soldeu.

El Govern també reconeix que altres sol·licituds no tenen relació amb l'interès general, però sí en necessitats organitzatives de determinats comerços, que podrien fer reformes urgents un festiu i s'estalviarien tancar en períodes de màxima afluència.

L'executiu també esmenta com a motius donar seguretat jurídica i garanties a una pràctica reiterada i existent des de fa anys. I recorda que en cas de treballar en festiu, l'empleat ha de gaudir d'un altre dia de la jornada de festa.

Informa: Andrés González-Nandín

fuente:http://www.andorradifusio.ad/noticies/govern-justifica-canvi-calendari-laboral-obres