Un directiu d’Andorra Turisme és a la presó acusat d’apropiació indeguda

Publicado: Viernes, 22 Febrero 2019 Escrito por administrador Imprimir Correo electrónico
Després de passar a disposició judicial, el detingut va ingressar al centre penitenciari de la Comella.
Després de passar a disposició judicial, el detingut va ingressar al centre penitenciari de la Comella.
 
Escrit per: 
M.S. / Foto: Jonathan Gil

El director d’administració d’Andorra Turisme va ingressar dimarts al centre penitenciari de la Comella després d’haver estat detingut dilluns a la tarda com a presumpte autor d’un delicte contra la Funció Pública per la suposada apropiació indeguda d’uns 3.000 euros mitjançant l’ús indegut de la targeta de crèdit que la societat pública li tenia assignada, segons van confirmar fonts properes al cas. 

La detenció va ser ordenada per la fiscalia arran que des de l’executiu es posés en el seu coneixement l’existència d’indicis  d’un possible delicte per part de l’acusat detectats per Andorra Turisme. En aquest sentit, el ministre portaveu, Jordi Cinca, va explicar ahir que el president de la societat pública, el titular de Turisme, Francesc Camp, i el director general, Betim Budzaku, van informar l’executiu de l’existència d’aquests indicis i que davant d’una situació d’aquestes característiques, “i com s’ha fet sempre, el que s’ha fet és posar aquesta informació en mans de la fiscalia”. A partir d’aquí, va continuar el ministre en funcions, “el Govern fa un pas enrere” i l’evolució del cas i els procediments que s’escaiguin “ja no són de la seva competència”.

 

Cinca va precisar que el president i el responsable d’Andorra Turisme van traslladar al Govern que “malauradament semblava, pels propis controls que té la societat, que s’havia fet un mal ús d’una de les targetes de compra que té al seu nom la societat” i que aquest “mal ús era en benefici d’un empleat”.

Així, el ministre, que va recordar que Andorra Turisme, com totes les parapúbliques i societats públiques, està sotmesa a uns controls per part de la Intervenció de l’Estat així com també als propis controls interns, va insistir que tan bon punt es va tenir coneixement de la situació es va recopilar tota la informació i tots els elements possibles i es “van posar a disposició de la fiscalia”.

D’altra banda, el ministre portaveu va confirmar també que la quantitat inicialment defraudada, la investigació continua oberta, estaria “al tomb dels 3.000 euros”, i que el director d’administració d’Andorra Turisme, a més de la denúncia pertinent, va ser “suspès immediatament”.

Cinca, que va insistir que “més enllà de l’expedient administratiu, quan es parla d’un presumpte delicte ja s’escapa de les atribucions de Govern”, va assegurar desconèixer si el mal ús de la targeta de crèdit d’Andorra Turisme constat s’havia o no allargat en el temps, i va reiterar que des del moment en què es va tenir coneixement d’aquesta informació es va actuar.

Per la seva part, fonts properes a la investigació dels fets denunciats a la fiscalia van confirmar que en el marc de les diligències efectuades, efectius policials van portar a terme un escorcoll del domicili del detingut per mirar de constatar si part del material i objectes que s’haurien adquirit amb l’ús fraudulent de la targeta de la societat pública es trobaven a l’habitatge.

Amb tot, la investigació continua oberta i les diligències se centren principalment a mirar d’esbrinar si el benefici obtingut per l’ús indegut de la targeta de crèdit es limitaria a aquests 3.000 euros comptabilitzats inicialment o si podrien ser més.

El detingut, enginyer tècnic en telecomunicacions, es va incorporar a Andorra Turisme el març de l’any 2008 i anteriorment havia treballat a Reig Patrimonia, Merca Center i Aventia. Precisament, des d’Andorra Turisme no es van voler fer manifestacions amb relació a aquests fets i es van limitar a confirmar que “hi ha una investigació judicial oberta”, i van insistir que “està en mans de la justícia i no podem dir les actuacions que farem”.

Font: www.bondia.ad